Happy New Year

Helt galet att detta är sista dagen setta året. Gått sjukt snabbt!! Verkar som att många tycker att detta har varit ett pissår och längtar till 2012. För mig har detta varit ett toppenår och jag ser fram emot att 2012 blir ännu bättre.

Mitt nyår ska jag spendera på jobbet. Har ca 150 bokade gäster som ska äta 3-rätters supé så jag kommer ha att göra!

Hoppas ni får en fantastisk nyårsafton med nära och kära :)

My Christmas outfit



Fluga - Jack & Jones
Skorta - Emilio
Kavaj - H&M
Kofta - Diesel
Halsduk - Zara
Jeans - Cheap Monday
Skor - Skomodellen
Klocka - Mallis

Me wants....

Varit galet irriterad på blogg.se i några dagar då jag inte kunnat publicera några inlägg pg.a krångel men nu funkar det igen som det ska och det skötte dem hur bra som helst så TACK för det!!

Haft helt fantastiska dagar med massa skoj! Idag började jag dagen tidigt med massage redan kl 08 imorse. Var visst i mer behov av den än vad jag trodde då hon knäckte höft/rygg/nacke vilket gjort att jag kännt mig helt mör i kroppen idag och illamående. Skönt dock att gå på massagen när jag är ledig för när jag var klar där åkte jag direkt hem o kröp ner i sängen med frukostbricka och kollade in lite serieavsnitt. Me like!!

Annars blev det en heldag på stan med min vän Katta med shopping, fika och middag på vårt jobb. Riktigt trevligt att äta där som gäst och jisses vilken bra mat dem serverar där ;) Hahaha...

När vi var klara där åkte jag faktiskt hem själv och däckade på soffan. När hände detta sist att jag var själv hemma en kväll o somnade på soffan? Välbehövligt i varje fall!!

Hittade en sjukt snygg möbel i den nyöppnade affären i stan......



Tycker om denna lite gamla/slitna stilen uppblandat med lite mer moderna grejer runt!! Galet snygg men vågade inte kolla prislappen....

Julafton 2011

Förutom att jag blivit duktigt förkyld har julaftonen varit fantastisk med julfrukost, Paketspel, julquiz massa mat o klappar!

Hoppas er dag har varit minst lika bra som min. Önskar er alla en riktigt god jul :)




The Hobbit 1st Trailer


Som man längtar efter denna film.......

1 veckas julledighet!!

Känns otroligt gött att jag är ledig en hel vecka runt min favorithögtid julen!! Varit mycket jobb nu in i det sista så ska bli skönt att koppla bort lite av det iallafall och göra massa annat roligt!

Haft en riktigt produktiv dag idag med min bästa Katta och checkat av massa måsten!! Mycket roligare att vara två om att fixa allting som vi annars skulle göra på varsitt håll. Nästan klar med alla klapparna nu, får ta dem sista imorgon! Haft lite lätt panik över dem ett tag men nu jäklar kommer dem bli kanon även i år! Tycker det är riktigt skoj att komma på vad man ska fixa till alla.

Ska alldeles strax iväg på julfika med några vänner och imorgon håller jag i knytisjulbord med mina vänner hos mig med paketspel och allt! Bästa med att va ledig är ju att man har tid för familj/vänner!


Min kise Zazzu som älskar att krypa in i påsar kunde inte låta bli tomtesäcken...


We no speak Americano på TYSKA - Bei mir bist Du scheen



Kvällens partylåt!! för mig står det jobb på schemat resten utav dagen!! Ha en toppenfredag alla :)

30 frågor - 30 svar om TV

Såg att det poppat upp 30 frågor om tv-serier på flera utav mina tv bloggar jag följer och jag är inte sen att hänga på då jag älskar sånt här att svara på....

1. En serie som aldrig borde lagts ner?
- Boston Public. Detta är en gammal klassiker för mig som gick i endast fyra säsonger mellan 2000-2004 av David.E Kelly. För er som inte sett denna serie handlar den om lärare och elever på Winslow High i Boston. Riktigt bra serie som lades ner alldeles för tidigt. Commander in Chief är en annan serie som lades ner alldeles för tidigt efter endast en säsong.

2. En serie du önskar att fler tittade på?
- Happy Endings. En faktiskt väldigt rolig komediserie med rapp dialog och massvis med popkulturella och samtida referenser. Lite som nutida versionen av Vänner. Sen tycker jag Body of Proof är en underskattad serie.

3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen?
- Revenge, får jag nog faktiskt säga. Tycker om uppläget i serien som påminner lite om en gammal favorit, OC.



4. Din favoritserie nånsin?

- Ehh skämtar ni med mig? There´s wayyyyy to many!!!!

5. En serie som du hatar?
- Kan faktiskt inte komma på en serie såhär på rak arm som jag hatar? Men en serie som jag inte tycker om och alltid zappar förbi är South Park. Älskar Simpsons, Family Guy oh American Dad men South park pallar jag verkligen inte med....

6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie?

- Åh det finns massor av favvoavsnitt i många av mina favoritserier men det första jag kommer på är från Vänner. Kommer ni ihåg avsnittet när Joey & Chandler tävlar om lägenheten med Monica & Rachel. Ross agerar spelledare där dem ska svara på frågor i olika kategorier. Det är sjukt roliga frågor med ännu roligare svar och sista frågan handlar om Chandlers jobb som tjejerna svarar fel på och Monica i ren förtvivlan skriker NOOOOOOO när hon inser att dem förlorat sin lägenhet. Underbart avsnitt det där.....

7. Minst favoritavsnitt av din favoritserie?
- Hmm denna var svår men måste säga avsnittet när Tom & Lynette separerar i Despan. Har sett dem som det mest verklighetstrogna och starka förhållandet i tv världen och att deras förhållande faller isär gör verkligen ont....Nörd I know...

8. En serie alla borde titta på?

-Six feet under. Den är fantastisk!



9. Bästa scenen nånsin?

-Detta är egentligen omöjligt för det finns såklart mängder av underbara scener men får väl välja två! Den första scenen kommer från Fraiser där serien gästas av Felicity Huffman. Som spelar en dryg och överlägsen bitch, hatade verkligen hennes karaktär. I denna serien får Fraiser tillslut nog och får ett utav sina välkända spel som jag så älskar. Se här. En annan favoritscen jag kan komma på som är stört rolig kommer från Despan. En scen med Gaby, Carlos och Juanita som mynnar ut i två scener. Så jäkla bra skrivit och jag säger bara Blank

10. En serie som du inte trodde du skulle gilla men slutade upp med att älska?
- In the middle. Trodde det skulle vara en likblek kopia av Malcolm in the middle. Gav den en chans och det ångrar jag inte nu. Fantastisk rolig serie!

11. En serie som gjorde dig besviken?
- The Event. Såg verkligen fram emot denna serie som checkade av de flesta utav mina boxar fär att jag ska tycka om en serie men förväntningarna infriades aldrig. Föll knall fall....

12. Ett avsnitt du sett mer än fem gånger?
- Det är inte så svårt. Avsnitt från Vänner, Sex and the city, Seinfeld, HIMYM och Desperate Housewives.

13. Favoritserie från barndomen?
- Oh det finns ju så många här med.....Melrose Place, Ally Mcbeal, Förhäxad

14. Manlig favoritkaraktär?
- Här är det nog lika mellan Costanza i Seinfeld och Cam i Modern Family!

15. Kvinnlig favoritkaraktär?
- Sue Sylvester. Egentligen avskyr jag hennes karaktär men hon gör den så klockren så jag älskar´t.



16. Guilty pleasure-serier?
- Gillar ju såna här familjedraman som Brothers and sister, Parenthood, Gilmore girls. Fastnar även lätt för såna här b realityserier som New jearsy fruarna (som är helt bananas!!!!!) och Flipping out!

17. Favoritminiserie?
- Angels in America var en bra miniserie med många kändisar i rollistan som Meryl Streep. Utspelar sig på Manhattan under mitten av 80-talet när Aids sprids. Har ni inte sett den så gör det. En annan serie som jag tror räknas som minserie heter Survivors och handlar om en grupp människor i England som överlevt en smittospridning och försöker överleva. Cliffhangern dem avlutar med är galen!!

18. Favoritserie som började tidigare än 2000?
- Får nog säga Boston Public på denna. Åven fast den började i skiftet mellan 1999 och 2000!!

19. Bästa cast?
- Modern Family!

20. Favoritkyss?
- Ross & Rachel All-time!!!

21. Favoritpar?
- Måste bli Tom & Lynette i Desperate Housewives. Älskar hur deras relation utvecklas genom säsongerna och hur dem avspeglar ett "riktigt" förhållande som det ser ut i verkligheten. Därför känns det som en kniv i hjärtat att dem separerat nu i sista säsongen. HOPPAS dem löser det i slutändan.....

22. Favoritserieavslutning?
- Ok nu kan jag inte påstå att det finns något bra med att en serie slutar för då är det en sörjeperiod för mig. Men men ska jag nämna nån måste det bli Six feet under som jag håller som en av mina all time favoritserier genom tiderna. Sättet dem avslutar serien på är briljant!!

23. Mest irriterande karaktär?
- Lätt Horatio i CSI Miami. HATAR verkligen den karaktären....Solbrillorna, kavajen som fladdrar i vinden där han står på kullen med solnedgången i bakgrunden. Uuuuuuurk.

24. Bästa citat?
- Finn mängder med grymma citat men jag får nog rikta in mig på Sex and the city :
Samantha - "i'm trysexuell, i'll try everything once"
Carrie - "I like to have my money where I can see them - In the closet"
Mr Big - "I have to hand it to you, kid. Most people come to Paris to fall in love. You came and got slapped"
Miranda som gravid - Miranda worries if sleeping with Walker will hurt the baby, from which Carrie cracks, "Well, where do you think dimples come from?"
Charlotte när Samantha blir tillsammans med en kvinna - She's not lesbian, she just ran out of men"

25. En serie du planerar att titta på (ny eller gammal)?
- Åh det är många som står på min lista. Först The Good Wife följt av Terra Nova, Sons of anarchy and the list goes on and on!! Finns alldeles för många serier jag vill se och alldeles för lite tid....Lyxproblem or what ;)

26. Största OMG-ögonblick?
- Hm finns många även här! Men avsnittet i Felicity när hon klippt av sig sitt vackra hår var ett riktigt tappa hakan ögonblick...

27. Bästa pilotavsnitt?
Prison Break. Sjukt bra pilot, synd bara att det gick utför efter första säsongen. Shameless Us har också en toppenbra pilot där man sugs in i serien. Glee och Walking dead är en annan favorit!!

28. Första tv-besatthet?
- Den riktigt första besatthet jag kan komma ihåg måste vara Ally Mcbeal eller Arkiv-X som jag kommer ihåg att jag låg och kollade på min gamla 14 tums tv i mitt pojkrum när jag växte upp. Det var tider det!!!

29. Pågående tv-besatthet?
-  Finss många men den serie som jag är mest besatt av just nu är The Walking dead. Fullkomligt älskar zombiefilmer av någon mycket konstig anledning och detta är som att få en timmes kanonbra zombiefilmer en gång i veckan. Annars är jag inne i en period där jag plöjer säsong efter säsong av Desperate Housewives åh fy fasiken vad bra den serien är!!!

30. Sorgligaste karaktärsdöd?
Det finns många sorgliga dödsfall i serierna genom åren men det absolut sorgligaste som jag fortfarande lipar till när jag ser avnittet kommer från en gammal favvoserie Cityakuten. Då är ni med mig....Avnittet när Dr Greene går bort i cancer. Det är så ledsamt, så sorgligt och så fint på samma gång...

Jisses vad kul men svårt det var att svara på alla frågorna. Nu inser jag verkligen vilken tv-nörd jag är!!! Haha...

Hur hade ni svarat på frågorna, kommentera gärna :)

13 December - Lucia & slutfotat?!

11 dagar kvar till julafton. När hände detta? Någon annan än jag som har svårt att förstå att det är julafton NÄSTA vecka. Helt bananas....



Något annat som är helt upp åt väggarna tokigt är något jag läste i aftonbladet innan idag. När barnen går luciatåget på dagis eller i förskolan ska vi/föräldrarna inte längre få föreviga detta på foto. En av anledningarna till detta är att det finns familjer som lever under hot och då ska inte dem riskera att bli avslöjade genom att "omedvetet" hamna i ett foto som sedan kanske läggs upp på exempelvis facebook. En annan liknande anledning är att personer inte ska bli "kränkta" genom att hamna på ett foto som dem inte är medvetna om publiceras nånstans utan deras vetskap.

Alltså detta är i klass med att vi längre inte får sjunga vår nationalsång på skolavslutningarna längre. Hur långt ska saker och ting dras i detta land? Kommer det inom en snar framtid vara så att det står en vakt på stranden som plockar in våra kameror och mobiler för att vi inte ska fota någon som inte vill hamna på bild och bli publicerad i exempelvis en blogg? Eller är detta kanske sista julen vi firar i detta landet för det är kränkande mot andra kulturer i vårt land som inte fiar jul.?

Vi lever i en värld som hela tiden utvecklas vilket betyder att lämnar man sitt hem så innebär det att man nånstans utanför dem fyra väggarna riskerar att hamna på bild nånstans. Lever man under skyddad identitet kanske man inte väljer att ha med sitt barn i luciatåget då man vet om att föräldrarna kommer att förvandlas till galna papparazzijapaner, vad vet jag?

Vad tycker ni om detta? Är det rätt att vi inte längre ska få fota de traditionsenliga luciatågen?

Weekend

Haft en helt fantastisk ledig helg!! Efter att jag jobbade halva fredagen åkte jag och hjälpte en kompis som skulle ha middag på sitt jobb. Hade gjort desserten till dem som var en vaniljpannacotta med bär. Hjälpte henne med att duka och göra den alldagliga kontorslokalen lite festligare. Blev kanonbra! Efter att vi var klara där åkte jag vidare för att fixa inflyttningspresent till vår kompis i Göteborg som vi åkte till i lördags. Blev blommor, ljus o skumpa från oss alla :)


Blev riktigt nöjd med planteringarna jag gjorde!!

Resten utav fredagen spenderades med mina polare i Getinge med klassiskt fredagsmys och sista Idolavsnittet som Amanda välförtjänt tog hem!! Tycler det var sjukt märkligt att dem inte gjorde det absolut sista avsnittet bättre. Jag menar fler idoler genom tiderna borde ha gästat. Fått dit nån ur gamla juryn eller nån gammal programledare. Förlängt programmet. Va fasiken som helst nu när det var sista. Liksom gått ut med en stor smäll. Nu var det ju bara Danny och Måns och sen hände det inte nåt mer förutom Agnes som såklart var kvällens höjdpunkt. Snyggare än nånsin var hon! Vinnarlåten var dessutom ett riktigt sömnpiller eller vad tycker ni?

Lördagen drog vi upp till Götet för att fira att vår kompis fått en lägenhet med inflyttningsfest och jul på Liseberg. Liseberg var länge osäkert att det skulle bli ett besök på med tanke på stormen men senare på eftermiddagen lugnade det sig så vi kunde besöka Jul på Liseberg och att det både regnade titt som tätt och kom en och annan hagelstorm gjorde mig inget för jag var mer än nöjd över att få insupa lite julstämning med vännerna....



Var fantastiskt mysigt att gå omkring på liseberg med alla juleljus och att för första gången på några år inte förfrysa när man går där var skönt men hade samtidigt inte varit lite fel med snö för den ultimata stämningen!

Efter besöket där blev det att ta sig hem till hennes lägenhet o fixa mat till alla och sen dags för charader o festen att dra igång. Lika sköj som vanligt med dem bästa!! Blev ännu mer förälskad i Göteborg denna gången :)

Söndagen drog vi hem på eftermiddagen och jag hann med både adventsfika hemma med familjen följt av klassisk söndag hos mig med vännerna så det var verkligen en fullspäckad men underbar helg!!

Vad hittade ni på i helgen som var?

Christmaspics at my home!

Om ni inte har förstått det vid det här laget så brinner jag för inredning! Att vara hemma med skön musik som strömmar ur högtalarna och låta inspirationen och kreativiteten flöda, då flyger timmarna iväg och jag mår underbart bra.... Brukar ofta ligga och tänka på hur jag kan hitta på något nytt där om jag gör så eller så innan jag ska somna. Fantastiskt roligt att vara kreativ och skapa något som ingen annan har eller hitta ett nytt användningsområde för något som man kanske inte tänkt på innan....

Detta i kombination med att jag är en riktig julgalning resulterar i att det tar ett tag att göra julfint hemma hos mig. Tänkte visa lite hur jag har det hemma hos mig just nu......


Soffhörnan har fått sig lite röda detaljer...

Vardagsrumsfönstret har blivit juligt!

Använt mig av en gammal champagnelåda från jobbet som så passande nästan har mitt namn...

En del av köket

Köksfönstret

Favoritdetalj i köket är den gamla symaskinsväskan som innehåller alla mina kokböcker o recept

Lite jul även i sovrummet

Morfars snickarlåda som nu är min adventsljusstake

Kontorsfönstret har även det bivit lite julfint


Något sånt här ser det ut hemma i min lya. Hoppas ni blev lite inspirerade :)

A lot going on

Ojdå, nu har det gått några dagar för länge sen jag uppdaterade här...

Just nu väldigt mycket som händer så har inte så mycket tid över till att sätta mig att blogga. Väldigt mycket på jobbet som vanligt och mycket skoj som händer i mitt liv :)

Har väldigt mycket roligt inplanerat denna månaden och ser sjukt mycket fram emot julen som alltid men nu har jag lyckats planera schemat så jag är ganska mycket ledig runt jul!!! Ska bli så skönt att kunna slappna av lite.....

Tidigare i veckan var jag på bio och det var äntligen dags för Twilights senaste film!! Tyckte den var väldigt bra, får bli ett inlägg om den senare. I tisdags var jag ledig eller nja var på jobbet för möte men annars ledig så blev en tripp ner till kära Helsingborg för ett besök på Väla/Ikea!! Var extremt nyfiken på hur det blivit sen dem renoverat och byggt ut.



Kan ju verkligen säga att dem lyckats hur bra som helst!! Sjukt stort har det blivit med och jättemånga nya affärer som öppnat. Fler ska det bli och tydligen ska det bli Sveriges största shoppingcenter?! Vi hade tänkt oss ett snabbt besök där för att hinna med en sväng inom Ikea men typ 5 timmar senare var vi klara och fick rusa igenom ikea!! Tycker verkligen Väla har blivit toppen!



Hängde loss i sofforna o fotöljerna nere i Bolagrets nya lokal som var sjukt stor och hade en alldeles egen källarvåning!! Kommer bli ett besök till där innan året är slut...

Vad tycker ni om det nya Väla?

1a December

Yeees! Då är vi änligen inne i december månad som är min favoritmånad utöver april, juni, juli och augusti! Har väldigt svårt att fatta att vi är så nära julen nu då det inte känns som att det var så längesen det var högsommar och man satt på uteserveringarna! Det enda som saknas nu är ju lite snö på backen med för den ultimata julkänslan. Chokladkalendern saknas ioförsej också och jag undrar var den är mamma. Jag är INTE för gammal för den har jag ju sagt!!!

Kom nyss hem från en omgång med akupunktur och har precis fått i mig en lättare lunch. Ska alldeles strax bege mig till jobbet och idag känner jag verkligen inte för det. Hade varit underbart att krypa ner i soffan med en bra film och ta det lungt. Vädret är inte det roligaste och gör inte direkt att man känner sig piggare men det är bara att bita ihop....

Tänkte jag skulle visa er min adventsljusstake 2011!!


Förra året hade jag min adventsljusstake i en stor lykta och i år blev det morfars gamla snickarlåda!!

Nej nu måste jag bege mig!!

Ha en toppentorsdag!


Kastanjeträdet


Bild fr Hallandsposten

När jag körde förbi trädet i måndags efter söndagens storm såg jag till min fasa att en stor gren av trädet hade knäckts av. Väldigt tråkigt men som tur är var det bara en gren, kanske 1/6 av trädet som inte orkade med stormen. Körde vidare och tänkte inte så mycket mer på det förutom att jag var själaglad över att Halmstadsymbolen stod pall!

Igår upptäckte jag dock till min fasa att kommunen nu ska såga bort hela trädet???!!! Vaaaa säger jag?

Ok, jag kan förstå att man måste ta bort ett träd om det är en fara för allmänheten och kanske är ruttet och kan falla ner och skada en människa. Men är fallet såhär? Att en gren knäcktes under stormen är inte konstigt, jag menar det var nästintill en orkan som drog in. Verkar som att kommunen försöker få detta till att trädet är murket och angripet av någon sjukdom helt plötsligt som det aldrig varit på tapeten om innan "orkanen" anlände. Bara ännu en anledning för kommunen att få bort ännu ett träd för det verkar inte behövas i vår stad längre? Om nu kommunen vetat om att trädet är murket undrar jag varför dem häromåret investerade i ny julbelysning för (vad jag hört) 110 000:- som dem sa att belysningen kommer betala sig själv genom att man kan låta belysningen sitta kvar i trädet från år till år. Då borde dem väl ha undersökt trädets hållbarhet innan man investerar så mycket pengar på något.....

Jag skulle då verkligen vilja se bevis på att trädet är attakerat av en sjukdom eller att det är i såpass dåligt skick att det kan var en fara för allmänheten vid blåst, annars ser jag ingen anledning i att kommunen helt plötsligt ska ta bort en så fin symbol för Halmstad. En symbol som betyder så mycket för oss Halmstadbor framörallt under julen när det lyser upp så fint.

Vad tycker ni? Borde trädet få stå kvar eller ska det ryka då en rejäl gren knäcktes i stormen?

Ten days and i´m free

Ursäkta min tillfälliga frånvaro men har varit väldigt mycket pågång den senaste tiden. Dök in här för ett inlägg häromdan som jag publicerade och dagen efter var det puts borta!? Väldigt konstigt...

Jaja anledningen till att jag varit en urkass bloggare senaste tiden är att jag jobbat 10 dagar i rad och avverkat ca 110 timmar och dem få timmarna mellan jobbdagarna har jag sovit eller umgåtts med vänner och familj! Så blir det ibland...

Dem senaste dagarna har jag dock varit lite ledig och försökt att komma ikapp i mitt liv. Har varit utgång, adventsmys, födelsedagmiddag med en utav mina bästa vänner. Hemmagjord pizza och filmkväll med polarna. Luncher, fikor och en hel del slappande då jag känner mig väldigt trött. Men framförallt tagit tag i min lägenhet med julstädning och massa julfix. Älskar ju julen så har varit extremt irriterande att jag inte hunnit med allt här hemma. Blev klar först igår vilket verkligen inte är likt mig som brukar vara klar med allt minst 2 dagar innan!! Tänkte ni skulle få se lite hur jag har det här hemma i ett kommande inlägg. Skulle det vara intressant??

Nej nu ska jag hoppa i säng innan jag somnar ovanpå datan!!

Natti

RSS 2.0