13 December - Lucia & slutfotat?!

11 dagar kvar till julafton. När hände detta? Någon annan än jag som har svårt att förstå att det är julafton NÄSTA vecka. Helt bananas....Något annat som är helt upp åt väggarna tokigt är något jag läste i aftonbladet innan idag. När barnen går luciatåget på dagis eller i förskolan ska vi/föräldrarna inte längre få föreviga detta på foto. En av anledningarna till detta är att det finns familjer som lever under hot och då ska inte dem riskera att bli avslöjade genom att "omedvetet" hamna i ett foto som sedan kanske läggs upp på exempelvis facebook. En annan liknande anledning är att personer inte ska bli "kränkta" genom att hamna på ett foto som dem inte är medvetna om publiceras nånstans utan deras vetskap.

Alltså detta är i klass med att vi längre inte får sjunga vår nationalsång på skolavslutningarna längre. Hur långt ska saker och ting dras i detta land? Kommer det inom en snar framtid vara så att det står en vakt på stranden som plockar in våra kameror och mobiler för att vi inte ska fota någon som inte vill hamna på bild och bli publicerad i exempelvis en blogg? Eller är detta kanske sista julen vi firar i detta landet för det är kränkande mot andra kulturer i vårt land som inte fiar jul.?

Vi lever i en värld som hela tiden utvecklas vilket betyder att lämnar man sitt hem så innebär det att man nånstans utanför dem fyra väggarna riskerar att hamna på bild nånstans. Lever man under skyddad identitet kanske man inte väljer att ha med sitt barn i luciatåget då man vet om att föräldrarna kommer att förvandlas till galna papparazzijapaner, vad vet jag?

Vad tycker ni om detta? Är det rätt att vi inte längre ska få fota de traditionsenliga luciatågen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0