CHOKLADCHEESCAKE
På begäran från er läsare kommer receptet här på chokladcheescaken jag bakade till syrrans student.
1/2 paket digestivekex
75 gram smör (smält)
175 gram mörk choklad
200 gram philadelphiaost
75 gram socker
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Mixa digestivekexen i en matberedare och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut i botten på en springform. Glöm inte att lägga smörpapper/bakplåtspapper i botten så att det går lättare att få bort cheescaken från formen vid servering. Smält chokladen i vattenbad. Vispa socker och äggula pösigt. Tillsätt philadelphiaosten och grädden. Vispa hårt. Blanda i chokladen och vänd tillsist ner de hårt vispade äggvitorna. Häll i formen och plasta väl- Kyl i minst 4 timmar innan servering så den hinner stelna. (Blir bäst om man gör den dagen innan den ska serveras)
Hoppas ni tycker om den!
1/2 paket digestivekex
75 gram smör (smält)
175 gram mörk choklad
200 gram philadelphiaost
75 gram socker
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
Mixa digestivekexen i en matberedare och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut i botten på en springform. Glöm inte att lägga smörpapper/bakplåtspapper i botten så att det går lättare att få bort cheescaken från formen vid servering. Smält chokladen i vattenbad. Vispa socker och äggula pösigt. Tillsätt philadelphiaosten och grädden. Vispa hårt. Blanda i chokladen och vänd tillsist ner de hårt vispade äggvitorna. Häll i formen och plasta väl- Kyl i minst 4 timmar innan servering så den hinner stelna. (Blir bäst om man gör den dagen innan den ska serveras)
Hoppas ni tycker om den!
Kommentarer
Trackback