Working 9 to 5.....NO NO Eleven

Yes yes idag jobbar jag alltså 09-23. Behöver iallafall inte fundera på vad jag ska hitta på idag!! Kändes ungefär som jag kom hem inatt, lade huvudet på kudden väckarklockan ringde och jag klev upp klädde på mig och tog mig till jobbet. 

Idag är det iallfall jobbdag 9/10 så nu börjar jag se ljuset i tunneln för lite ledighet!! Ska bli så gött och få lite tid till att blogga med. Har ni tänkt på vad det är för datum idag? Den 24/11 vilket betyder att det är exakt en månad kvar tills klapparna ska vara klara, juleskinka nr 3 klar (för dem två första har man redan avverkat!!), granen på plats o Kalle Anka ska uppenbara sig på tv:n. Yes people en månad till JULAFTON!!

Längtar verkligen nu till helgen då jag ska börja sätta upp julgrejer o fixa hemma. Hade det inte varit för att jag jobbat så mycket nu den senaste tiden så hade jag lätt smygstart hemma för nån vecka sen men det har ju inte gått.....

Tycker ni det är ok att tjuvstarta med att sätta upp julsaker innan 1:a advent eller är ni stenhårda på att det ska vara just söndag 1:a advent??

Ok fortsätta jobba nu o tror jag ska göra pepparsås och murkelsås härnäst :)

Ha en fin fin Torsdag

Work work work and some more work

Just nu gör jag inte mycket annat än att jobba, sova, jobba, sova! Eller vad sägs om onsdag 13 timmar, torsdag 10 timmar, fredag 14 timmar och lördag 14 timmar. Jobbade även några timmar igår då vi hade extra öppet på jobbet. Känner mig verkligen bakis i kroppen pga av jobbet. Haha!! Tur då att det gått jättebra allt på jobbet och att jag har grymt duktiga kockar och att vi har jävligt kul när vi jobbar, annars hade det varit ectremt jobbigt.

Nu ska jag fixa till mig och dra iväg till jobbet för 2 möten och jobb efter det. Står väldigt mycket jobb på schemat med långa pass denna veckan med så kommer tyvärr inte hinna med att skriva allt för mycket, men dyker in såfort det finns lite tid o energi över!!

Ha en toppenstart på veckan nu alla :)

YOGA

Tro det eller ej, men varit uppe sen 06.15 idag! Detta tillhör inte vanligheterna då jag verkligen inte är en morgonmänniska. Därav att jag jobbar mestadels kvällar. Men idag var jag uppe med tuppen för ett yogapass. Detta tillhör inte heller vanligheterna då jag inte varit på ett gym på låt oss säga ett tag ;)

Anledningen är att min vän som jobbar i receptionen på ett gym drog med mig på detta passet med tanke på att det kunde vara bra för min migrän och nackvärk. Tycker det var riktigt intressant passet och passade mig utmärkt så det kommer jag absolut att göra igen. Blev allt sugen på att ta tag i det här med att träna på riktigt!!

 

Nu efter träningspasset bjöd jag på frukost hos mig. Underbart att vara igång såhär tidigt för en gångs skull... Om nån timme är det dags för att få akupunktur och sen blir det att bege sig direkt till jobbet för personalmöte och ett långt arbetspass. Nej nu ska jag ta o fixa lite här innan jag beger mig iväg igen!!

Ha en toppentorsdag!

 


At Work

Sitter just nu på jobbet och tar mig en välförtjänt paus i mitt 13 timmarspass ;) Kommer inte bli så mycket bloggande nu dem närmaste dagarna då jag kommer jobba väldigt mycket och har massa annat på mitt schema samtidigt. Ser just nu väldigt mycket fram emot söndag då dagarna fram tills dess är fullspäckade från morgon till kväll. Alltid kul att ha mycket bollar i luften samtidigt men konstigt nog ska alltid bollarna samlas till ett stort "bollhav" samtidigt.

Nu hinner jag inte sitta kvar här och skriva, lunch check och nu dags för möte 1 av 3 denna dag och samtidigt laga en massa mat!!

Under tiden jag jobbar och sliter så tänkte jag visa det 300:de sångnumret som glee gjorde i gårdagens avsnitt. Blev en grym "mashup" på Adele och rätt sjukt att dem redan hunnit med över 300 låtar....



Hörs kanske ikväll om jag hinner och orkar.....Annars kan ni numera följa mig på twitter bättre sent än aldrig!!) för att kolla vad jag hittar på under dagarna. YngveCarlHenric heter jag där!!

Kär & Galen is back!!




Då var det dags för en gammal tv-klassiker från 90 talet att göra comeback. Brukade kolla på detta programmet när jag var liten, då med bästa Lotta Engberg i spetsen. Minns ni trappan, bröllopskläderna, bågen med blommorna och framförallt introlåten?

Nu när Sofia Wistam tar över har dem uppdaterat melodin så det passar bättre nu såhär 20 år senare, man känner iallafall fortfarande igen melodin om jag säger så för först trodde jag att dem skulle ta bort den helt. Ja jag har tjuvlyssnat!!


Kommer ni ihåg melodin?





Tittade ni på detta program när det begav sig? Är det inte kusligt hur lika Engberg och Wistam är nuförtiden eller är det bara jag som ser det?

Årets julklapp

Då var årets julklapp utsedd och i år blev det något helt annorlunda mot tidigare år. En matkasse!!

 

Alltså är en kasse med mat och recept därtill det vi helst vill ha under granen i år? Ok jag kan köpa att detta är ett bra koncept som slagit igenom stort i år och som säkert är en jättebra lösning som underlättar för barnfamiljer och stressade personer i vardagen. Eller till personer som är rörelsehindrade. Har ju funnits länge på tex Ica att man kan beställa varor över nätet och få dem hemskickade vilket är kanon.

Men ärligt talat, hur bra än själva konceptet är så frågar jag mig vem vill få en påse med mat under granen i JULKLAPP. En julklapp tycker jag ska vara något som man kanske inte köper till sig själv som är en speciell grej. Inte mat som man handlar varje vecka för att "fylla på tanken"

Vad tycker ni om årets julklapp? Är det något som ni skulle vilja hitta med ert namn på under granen? Jag skulle då aldrig vilja få en matkasse i julklapp och då jobbar jag ändå med mat!!

Här är en lista på årets julklappar sen 1988.

1988: Bakmaskinen

1989: Videokameran

1990: Woken

1991: Cd-spelaren

1992: Tv-spelet

1993: En doft (parfym)

1994: Mobiltelefonen

1995: Cd-skivan

1996: Internetpaketet

1997: Det elektroniska husdjuret

1998: Dataspelet

1999: Boken

2000: Dvd-spelaren

2001: Verktyget

2002: Kokboken

2003: Mössan

2004: Den platta tv:n

2005: Ett pokerset

2006: Ljudboken

2007: Gps-mottagaren

2008: En upplevelse

2009: Spikmattan

2010: Surfplattan

2011: Färdig matkasse

Källa: HUI Research (TT)


Spartacus - Vengeance



Nu har det blivit klart vem som kommer ta över rollen som Spartacus efter att nyligen bortgångna Andy Whitfield förlorade kampen mot cancern. Ny i huvudrollen blir Liam McIntyre (The Pacific)

Hoppas han kan axla rollen i denna coola serie lika bra som sin föregångare. Premiär 27 januari!

Via AolTv

Christmas songs!!



Nu är det inte så långt kvar till jul så började för nån vecka sen att lyssna på julmusik!! Kunde helt enkelt inte hålla mig längre.... Här ovan ser ni min samling med julskivor, blivit en del genom åren! Även om jag har en jullista på spotify är det en speciell känsla att plocka fram en gammal hederlig cd-skiva och sätta igång den där man har exakt koll på vilken låt som kommer i vilken ordning! Finns dock en skiva som saknas i samlingen och det är familjens julskiva som spelas traditionsenligt när julen ska plockas fram hemma och granen kläs. Funnits med så länge jag kan minnas. En utav mina favoritjullåtar de senaste åren är faktiskt en med EMD som heter "Välkommen hem"





När tycker ni det är ok att börja lyssna på julmusik?







SUSPENDERS



Linne - Emilio
Tröja - Emilio
Hängslen - H&M
Jeans - Weekday
Boots - Scorett
Halsduk - Zara

WHAT A LOVELY WEEKEND

Varit en lång helg som bestått utav mycket jobb (inget konstigt alls) förfest och utgång, grattande utav världens bästa pappa och traditionsenligt söndagsmys med vännerna hos mig!

Fredagen bestod endast av jobb hela dagen och oj vad vi hade att göra! Alltid fullproppat med folk från öppning till stängning vilket känns underbart kul. Afterworken med mina Tapas uppskattas visst av Halmstadborna och nu bokar stora sällskap bord bara för att äta Tapas. Extremt kul och ännu roligare var det att jobba med det nya porslinet vi köpt in till Tapasen. Så fint allt blev, men visade sig efter ett tag att vi behöver köpa in ännu mer porslin då inte ens allt det nya räckte till. Lyxproblem eller vadå?....



Bara lite utav Tapasen vi serverade i fredags!

Lördagen jobbade jag först 11 timmar innan det var dags att skynda sig hem för att svida om till fest. Tack för skjutsen dit lillebror ;) Var på en fest först hos min vän Kamilla där vi hade det galet trevligt innan vi begav oss in mot stan och festade vidare natten lång. Tog det hyfsat lugnt med drickan då jag lärt mig att jobba så mycket och sen dricka på det inte är den bästa kombinationen för mig. Klok jag är va?! Men det hindrar inte mig från att dansa, ha kul o bjuda på mig själv! Är det bara jag som ibland tycker att nattklubbarna skulle ha öppet längre än till 03 när man har så kul och bara vill fortsätta att dansa? Nån gång till 04-05!! Fast tur är det kanske så man kommer hem i hyfsad tid....

Idag söndag blev det en rejäl sovmorgon och sen slappande framför älskade dumburken i några timmar. Kikade in reprisen av så mycket bättre. Kommer ett inlägg imorgon om vad jag tyckte av artisternas verioner av Timbuktus låtskatt. Sen var det bara att samla ihop sig för att fira min älskade pappa på fars dag! Blev en mysig fikastund med honom och sykonen med lite presenter (som han såklart sagt att vi inte skulle ge honom!!) Vad är det med föräldrar och sånt. Säger alltid att dem inte ska ha något och absolut inte för mycket....Men kan lova att hade vi kommit utan något så hade dem blivit besvikna!? Man blir aldrig för gammal för presenter (hoppas jag!)

Efter ett tag där var det dags för traditionsenlig söndagskväll hos mig med vännerna. Älskar denna tradition! Bjöd på spaghetti bolognese då jag inte orkade med något mer avancerat. Kollade på True Talent där jag tycker att Dimitri borde kommit tvåa istället för att vinna. Sen avslutade vi med att kolla in filmen Trassel.



Älskar verkligen denna filmen som redan nu är en riktig disneyklassiker!

Vad har ni hittat på i helgen?

11.11.11



Riktigt coolt när klockan slog 11.11.11 idag. Himla massa 1or denna dag! Har varit en hel del jobb i veckan och det är dit jag ska bege mig just nu för att jobba afterwork och kvällspasset. Vilket jag ser extra mycket fram emot då vi inhandlat massa nytt porslin till afterworken. Tänk att man kan vara så glad över något sådant! Det är det lilla som gör det....

Vad ska ni hitta på idag? Fredagmysa med Idol ikväll när dem drar ut på turné kanske. Dags för André att åka ikväll eller vem tycker ni det är dags för?

Ha en toppenstart på helgen!

Så mycket bättre - Eva Dahlgren



Då jag befann mig i Göteborg i helgen så missade jag andra avsnittet av programmet som jag nu har kollat in på play! Tycker även detta levererade om än kanske inte lika bra som första avsnittet. Eva Dahlgren har odlat en myt om sig som tillbakadragen o aningen sur så var inte jättesugen på att se vad hon skulle hitta på (åh dessa fördomar!) Men då chockar hon med värme, skoj och kanindräkter.....



Riktigt skoj, men vad hände med Laleh som inte syntes till när det var dags att dra på sig dräkterna och skoja till det på fotografiet. Tråkmåns eller??

Gör som förra veckan och skriver vad jag tyckte om artisternas versioner av orginallåtarna!

Timbuktu - Kom och håll om mig
.

En favorit i repris från förra avsnittet. Plockar isär och bort det mesta i texten förutom refrängen som han låter kör-Britta sjunga det mesta av. Han pratar sig sedan igenom verserna, gud vad jag låter gammal!!! Haha, men detta är inte riktigt min kopp te. Känns mest som han gör det Petter redan gjorde så bra förra året....? 1 av 5

Thomas Ledin - Vem tänder stjärnorna.

Tycker om Ledin men vad hände här? Tanken med programmet är att man ska göra en ny tolkning av en artist gamla låt, detta hade han missat totalt då det var en ripoff på Dahlgrens orginal. Tråkigt..... 1 av 5

Laleh - Ängeln i rummet.

Så gjorde hon det igen, nu börjar hon växa i mina ögon!. Även vecka två gör hon den bästa covern när hon på sitt egna sätt förvandlar Dahlgrens megahit till något helt annat än vad vi är vana vid. I motsats till orginallåten som är fin och lugn så presenteras den nu i en helt annan tappning, en riktig partyrökare full av energi och nu är det ingen tvekan om att Laleh är årets September! 4 av 5

E Type - Jag är Gud

Vet inte riktigt vad man ska få när E Type intar golvet men även denna vecka gillar jag det! Lite rock som krockar med lite gospel i refrängen gör denna versionen riktigt läcker. 3 av 5

Lena Ph - Jag klär av mig naken

Någon förvånad över att Ph valde denna låt?? Någon?? Trodde inte det nej! Jag är då inte förvånad över att hon gjorde det för den passade henne sjukt bra. Dahlgren själv sa direkt att hon var glad att Lena gav lite "sex till låten, något som hon själv inte klarade av att göra! Ph fortsatte på samma spår som förra veckan och gjorde denna versionen sexig, med glimten i ögat och elekrobubblig precis som jag tycker om. Men känns som det där lilla ännu saknas för en full pott. 4 av 5

Mikael Wiehe - För att Du är här

Kan ju inte säga att jag är direkt bekant med orginalet men Wiehe gör en fin låt av den som passar honom väldigt bra! Har inte så mycket annat att säga....3 av 5

Vad tyckte ni om program nr 2 med Eva Dahlgren som huvudperson? Än så länge är Ph, Laleh och E Type mina favoriter...Vem är din?

Melodifestivalen 2012

Nu händer det grejer!! Idag har alla 32 bidrag med upphovsmän släppts och med dem en hel drös med artister!!!

Vad sägs om Charlotte Perelli, Sonja Aldén, Thomas Dileva, Molly Sanden, Dead by April, Christer Sjögren & Lotta Engberg, Ulrik Munther, Danny, Love Generation, Timoteij, Afrodite, Lisa Miskovsky, EMD-Mattias, The Moniker, Andreas Johnsson och utropstecknen Björn Ranelid, Thorsten Flink och Sean Banan. En salig blandning med andra ord :)



3 485 bidrag skickades in, och i dag avslöjade SVT till slut vilka 31 bidrag utöver webbjokern som kommer att delta i Melodifestivalen 2012.

- Utifrån de paletter jag målat med under mina tio år som ansvarig för tävlingen är årets den färgstarkaste till ton, temperatur och temperament. Det kommer att bli ett musikaliskt fyrverkeri, säger Christer Björkman enligt SVT:s Melodifestivalssajt.

Här ar alla bidrag :

Aldrig Aldrig

Upphovsmän: Niclas LundinMaria MarcusRandy Goodrum

Artist: Vet ej


Allting blir bra igen

Upphovsman: Michael Sideridis

Artist: Opa.


Baby Doll

Upphovsmän: Mårten ErikssonLina ErikssonSusie Päivärinta

Artist: Top Cats.


Det går för långsamt

Upphovsmän: Anton Malmberg Hård af SegerstadNiclas Lundin

Artist: Vet ej.

 

Don’t Let Me Down

Upphovsmän: Lasse HolmLars “Dille” Diedricson

Artist: Christer Sjögren & Lotta Engberg. Hm, Lasse Holm tillbaka i tänlingen och en duett på engelska mellan Sjögren & Engberg. Hur ska det här sluta? Kan säkert gillas av den lite äldre publiken...

 

Euphoria

Upphovsmän: Thomas G:sonPeter Boström

Artist: Vet ej.

 

Förlåt mig

Upphovsman: Mattias Andréasson

Artist: Mattias Andréasson som ska ge sig på en solokarriär och sjunger på svenska?!

 

Ge aldrig upp

Upphovsman: Thomas Di Leva

Artist: Thomas Di Leva. Då ska Dileva ge sig på Melodifestivalen. Ska vi äntligen få se honom utan kaftan?? SKulle inte tro det va....

 

Goosebumps

Upphovsmän: Hanna LindbladLinda SundbladTony Nilsson

Artist: Hanna Lindblad.

 

I din himmel

Upphovsmän: Sonja AldénBobby Ljunggren, Peter Boström

Artist: Sonja Aldén. Då är hon tillbaka efter hennes succé för 5 år sedan med "För att du finns". Hur ska det gå nu?

 

I mina drömmar

Upphovsmän: Nanna SvensdóttirThomas Cars

Artist: Maria Ben-Hanjii. Webbjokern som ju är en ballad på svenska.


I Want To Be Chris Isaak

Upphovsman: The Moniker

Artist: The Moniker är tillbaka i Melodifestivalen efter förra årets succé.

 

Jag reser mig igen

Upphovsmän: Thomas G:son, Ted Ström

Artist: Thorsten Flinck, ja vad ska jag säga? Thorsten Flink är inte jag det största fanet av...

 

Just A Little Bit

Upphovsmän: RedOne Team

Artist: Love Generation. Kul att dem är tillbaka i år igen. Hoppas att det går ännu bättre i år trots att dem numera är en trio!

 

Kyss mig

Upphovsmän: Axel AlgmarkMattias FrändåJonathan Magnussen

Artist: Axel Algmark. Denna kille från Tranås vann tidigare i år talangtävlingen "svensktoppen nästa" och nu debuterar han i melodifestivalen!

 

Land Of Broken Dreams

Upphovsmän: Thomas G:son, Thomas “Plec” Johansson

Artist: Dynazty. Hårdrock!

 

Lovelight

Upphovsmän: Andreas JohnsonPeter Kvint

Artist: Andreas Johnson är tillbaka i Melodifestivalen för femte gången i ordningen. Även denna gång är det ett samarbete med Peter Kvint.

 

Mirakel

Upphovsmän: Fredrik AnderssonBjörn Ranelid

Artist: Björn Ranelid Vad fan ska han i denna tävling att gära? Enligt honom är detta det största skräll som hänt melodifestivalen. Jag tycker han kan dra något gammalt över sig och försvinna....

Mystery

Upphovsman: Pontus Hjelm

Artist: Dead By April. Coolt att dem är med!

 

Porslin

Upphovsmän: Björn OlssonMartin Elisson

Artist: Vet ej.

 

På väg

Upphovsmän: Abalone Dots (Rebecka Hjukström, Sophia Hogman, Louise Holmer), Viktor Källgren

Artist: Tjejgruppen Abalone Dots debuterar i Melodifestivalen.

 

Salt & Pepper

Upphovsmän: Lina ErikssonMårten ErikssonFigge Boström

Artist: Vet ej

 

Sanningen

Upphovsmän: Michael ClaussMartin Bjelke

Artist: Vet ej.

 

Sean Den Förste Banan

Upphovsmän: Sean BananJoakim LarssonHans BlombergMårten Andersson

Artist: Sean Banan

 

Soldiers

Upphovsmän: Ulrik MuntherJohan ÅbergLinnea DebJoy DebDavid Jackson

Artist: Ulrik Munther Tog sin tid men nu har Björkman fått honom att ställa upp!


Stormande hav

Upphovsmän: Kristian LagerströmJohan FjellströmStina EngelbrechtJens Engelbrecht

Artist: Timoteij. Kul att dem är tillbaka då jag älskade deras senaste bidrag.

 

The Boy Can Dance

Upphovsmän: Figge Boström, Catrine LoqvistJohan Lindman

Artist: Afro Dite. Jippie, Afrodite som jag alltid gillat och det här ska vara lite "In the club" touch tydligen!!

 

 

The Girl

Upphovsmän: Fredrik KempeAlexander Johnsson

Artist: Charlotte Perrelli Vad kul att hon är tillbaka i tävlingen!! Kan det redan nu vara vinnaren trots hennes fiasko i eurovision senast? Träffade henne på jobbet då hon gjorde en spelning hos oss för några veckor sen. URTREVLIG var hon och vi pratade i säkert en halvtimme!! En riktig pipa hade hon med och fruktansvärt proffsig var hon...

 

To The Sky

Upphovsmän: Fernando FuentesTony NilssonDanny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström

Artist: Danny. Dags för honom att vinna kanske!!! Yes please :)

 

Why Am I Crying

Upphovsmän: Molly SandénAleena GibsonWindy Wagner

Artist: Molly Sandén Senast gick hon till final, ska hon upprepa det igen?

 

Why Start A Fire

Upphovsmän: Lisa MiskovskyAleksander WithBernt Rune StrayBerent Philip Moe

Artist: Lisa Miskovsky. Kul att Miskovsky äntligen är med i tävlingen!

 

Youngblood

Upphovsmän: Fredrik Kempe, David Krüger

Artist: Tydligen en debuterande killgrupp som Kempe satt ihop och skräddarsytt för tävlingen! Spännande...

 

Vad tycker ni om alla låtar och artister inför 2012 års Melodifestival. Tycker det verkar riktigt lovande och visst är det kul att det nu dragit igång på riktigt!! Kan ni redan nu tippa på vem som kommer vinna kanske?


Tisdagsmys

Den här dagen har inte varit så rolig... Vaknade med hemsk migrän och tog tabletter direkt och lyckades somna men det hjälpte ingenting. Så var bara att höra av sig till chefen att jag inte kunde följa med till Malmö :( Vi hade nämligen ett möte inplanerat på att kolla in lite ugnar och dylikt nu när vi ska renovera köket på jobbet. Sög verkligen att missa det som jag sett fram emot bra länge men inget att göra åt det....Kom sen inte upp ur sängen förräns strax efter 14.00. Hemskt att ha migrän är det.

Så på grund av detta har jag inte fått så mycket gjort då jag blir helt sänkt när jag får ett migränanfall.

Har bloggat lite om helgen, röjt undan här hemma litegrann och tagit mig ut på en liten promenad. Är ungefär det lilla jag klarat av att göra. Nu sitter syrran och väntar på att vi ska käka Tacos så är väl bäst att jag hugger in! Sen börjar kvällens avsnitt av Desperate housewives efter uppehållet förra veckan. Visst är det spännande nu allt det här med mordet på Gabbys "pappa", Brees konstiga polis och Tom och Lynettes äktenskapskris? Hur ska dem lyckas lösa allt?

 

Vad tycker ni om sista säsongen av Desperate Housewives?

 

 


My weekend

Haft en helt fantastisk helg! Riktigt fredagsmys hemma hos mig med middag o Idol! I lördags åkte jag och vännerna upp till underbara Göteborg för at hälsa på vår vän Caroline som flyttat upp dit. Kom upp tidigt på förmiddagen och borjade med en frukost hos henne. Sen spenderade vi måååånga timmar på stan med att luncha, fika, shoppa o glo på folk! Finns det något roligare än att bara glo på folk som passerar förbi? Kan lätt göra det i flera timmar....


Fantastiskt god chevrésallad med valnötter till lunch..

Några random tjejer som ville posera framför kameran...nejdå!! Mina kompisar...

Jag i mina snygga nya höst boots

Blev även en sväng på stan på lördagen, här i mina nya inköp. Halsduken från Zara och mina svarta jeans som satt som en smäck från Weekday!

På lördagskvällen hade vi bokat bord på en mysig italiensk restaurang vid namnet Bliss som även går över till en nattklubb inpå småtimmarna.


Vi delade på underbar plockmat till förrätt som jag älskar att göra.

Till varmrätt blev det Hjortfilé med syltade kantareller, skysås och risotto..

Hade först tänkt att lägga min yreksskada åt sidan och bara uppleva restaurangupplevelsen som vilken svensson som helst men det gick käpprätt åt skogen ganska snabbt så här kommer en liten restaurangrecension på Bliss i Göteborg...

Tycker atmosfären på restaurangen var jättemysig. Upplägget på menyn var helt i min smak med lite tapasstuk på det hela så man kunde beställa in lite av varje som vi gjorde. Det tycker jag var perfekt och förrätten var helt i min smak och vi gillade framförrallt den baconlindade chevrén. Servisen brast dock i hundraåttio och jag har en känsla av att dem var en person kort i servisen. När vi anlände fick vi vänta ett litet tag innan nån kollade om vi bokat bord och då hann vi kolla bokningslistan där vi inte ens var placerade vid något bord? Blev ombedda att vänta i baren där bartendern inte ens uppmärksammade oss? Efter några minuter hade dem dragit ihop ett bord till oss där vi satte oss och fick menyer. Dock ingen vin/dryckeslista som jag själv vände mig om och tog. Så efter kanske 20 min fick vi beställa och då hade vi blivit välkomnade av samma servitris 4-5 ggr? Förrätterna kom in ganska snabbt och smakade och såg jättebra ut! Dröjde sen lång tid att duka av dem o gick sen ganska snabbt att få ut varmrätterna. Mina vänner var väldigt nöjda med sina och jag åkte på nitlotten... Min hjortfilé var kall så skickade ut den i köket igen vilket kan hända så det var ingen fara, men det värsta var risotton som vi alla tyckte lät fantastisk god. Den var gjord på vanligt ris, typ uncle ben´s eller basmatiris.... Gör man en risotto och framförallt på en italiensk restaurang ska den vara gjord på risottoris (arborioris) Detta smakade som skolmatsris som man inte riktigt hällt av vattnet på. Var nu det riset slut för kvällen hade dem tjänat på att säga att risotton var slut så man inte hade blivit såhär besviken. Servisen brast i uppmärksamhet hela kvällen då jag bl.a fick säga till att jag ville ha mer vin och själv hämta karaffer med vatten 2 ggr.


Kan hoppas på att dem hade en dålig kväll i servisen och var en person kort för jag tror att dem kunde gjort detta betydligt bättre! Maten var kanon förutom den usla risotton.Kan inte direkt rekommendera Bliss efter denna kvällendem får en svag 2a i betyg...


Efter detta var det planerat en utgång som dock rann ut i sanden då vi inte visste vart vi skulle ta vägen och en av oss blev sjuk så blev en tidig hemgång..

Söndagen blev det brunch och en sväng på stan innan vi åkte hem. Jag mellanlandade på jobbet för några timmars jobb innan vi möttes upp för en kväll med spel och mat hemma hos mig för att avsluta en fantastisk vecka och helg i Göteborg, en stad som jag verkligen älskar och faktiskt skulle kunna tänka mig att flytta till!

Vad hittade ni på i helgen som passerat?

Lilla London...

...sveriges framsida, ja kärt barn har många (läs två) namn. Jag befinner mig alltså just nu i Götet, Götlaborg eller som det också heter på riktigt GÖTEBORG.
Staden där alla killar heter Glenn!!
Jag och några vänner är uppe och besöker en vän som  nyligen flyttat upp hit. Än sålänge har vi spenderat en heldag på stan med maaaassa shopping, lunch och fikor. Urmysigt!! Nu är vi hemma hos henne för att svida om innan vi ska bege oss till en restaurang som heter Bliss där vi har bokat bord och efter det är det party PARTY som gäller.

Amaranthe

Fantastiskt bra låt som är min nya favorit med svenska bandet Amaranthe....

Friday off!!

Hade en helt fantastiskt trevlig dag igår! Otroligt skönt att vara ledig en fredag för en gångs skull! Brukar oftast jobba 10 timmars pass då så detta kändes som ren lyx! Började dagen med lunch och shopping med en kompis som är på besök under sitt höstlöv från plugget i Bollnäs. Riktigt skoj att få hänga med honom i några timmar för nu dröjer det tills jul innan man får träffa honom igen...

Min promenadväg in till stan är underbart fin!!

Efter hämtades jag upp av mamma o syrran för att besöka min kusin då hennes barn fyllt 1 helt år. Stora killen nu :) Alltid lika skoj att träffa dem och presenterna han fick uppskattades. En bobbycar med släp och en tröja o en kofta. Bobbycaren fick jag i uppgift att sätta ihop på momangen o sen var det full fart på sötnosen.....

Jag med mina söta kusinbarn Colin och Cornelia!!
Efter detta var det bara att bege sig hem för att ha idolmys med min kompis Linda! Lagade fajitas, käkade glass och kollade på idol och lite film!! Med andra ord riktigt fredagsmys. Hur underbart lyxigt att vara ledig en fredag och ha det såhär!!
Vad tyckte ni om gårdagens Idolomgång? Var det rätt att lilla Olle åkte ut? Visst sjöng uberduktiga Molly förjäkla dåligt...Mollys egenskrivna låt var fantastiskt bra och vad höll André på med? Aldrig sett dess lie på nån som är så duktig på att "ligga" med tv-kameran som han är och slicka sig om munnen. Vi var riktigt generade i soffan, jag menar killen borde få ett pris ;) Någon annan som tänkt på detta?
Annars är dem fantastiskt duktiga och Moas egna låt som hon framförde igår var helt fantastiskt bra!!!
Vad tyckte ni om gårdagens Idolomgång??

What would life be without really good friends....

Igår jobbade jag dubbelpass så blev inte nån tid över för något annat än att vakna, äta frukost och åka till jobbet. Jobba, hem och dricka en kopp te och sova så hann inte med att uppdatera. Idag har det varit en fullspäckad dag som började med massage hos sjukgymnasten. Efter det drog jag till jobbet för driftmöte, göra beställningar, menyer , schema mm. Efter några timmar där så hämtades min vän Tim upp för att han skulle få låna min bil i helgen då hans pajat. Vad gör man inte för sina vänner.....

Efter det var det hem o vända innan man blev upphämtad för att dra till en kompis som ska åka iväg utomlands en månad o studera, så blev en stor "avskedsfika" där med vännerna. Hon hade ju inte bakat lite inte. Mums :)

Sen åkte några av oss iväg o handlade hem lite käk som vi fixade till hemma hos min kompis Andreas....eller vänta nu, skämtar bara. Hemma hos mig såklart!!! Så blev käk, många skratt, följt av film o mys i soffan. Svårt att beskriva hur glad jag är att ha så många underbara vänner som jag har som man tycker om så mycket! Stor lyx för mig att vara ledig en torsdagskväll mitt i veckan o få hänga med dem bästa!

Nu dags att sova men tänkte bjuda på en bild jag såg för nån dag sen först, hur underbar är den inte....

Real life Timon & Pumba...coolt!!


A new pair of shoes AGAIN



Kunde inte hålla plånboken i styr. Finns på Scorett :)

Triss i damer!

Kom hem från jobbet för ett tag sen. Ganska lugn kväll med tanke på att det var champions league. Hade möte med vår ägare idag vilket var på tiden kan jag tycka. Fick väldigt mycket beröm av honom vilket var superkul. Tror mest han ville kolla hur jag upplever saker och ting på jobbet och jag är inte den som har svårt att prata....;)

Nu har det börjat tisslas och tasslas om det som tar oss igenom den mörka och kalla början på 2012. Nämligen melodifestivalen. Nu ska det alltså vara klart vilka som kommer leda hela tjottaballongen nästa år...

Programledarna blir alltså en triss i tjejer med helt olika bakgrund, ålder och karriärer vilket jag tycker låter ganska spännande. Sarah Dawn Finer är ju inget nytt i dessa sammanhang och kommer fungera galant! Helena Bergström är ju en trygg och förbannat duktig skådespelare som inte har svårt att säga vad hon tycker och bjuda på sig själv vilket kommer bli spännande att se vad hon ska hitta på. Sen inte att förglömma har hon redan en koppling till melodifestivalen genom filmen "Livet är en schlager" så det känns ändå passande på nåt sätt?. Wildcardet nästa år får ju bli Gina Dirawi mer känd som Ana Gina som blir den första nittiotalisten att leda festivalen! Har ingen större koll på henne annat än att hon bloggar och har 2 program på Svt-play som blivit succeér så ska bli kul och se vad hon går för.....


Vad tycker ni om valet av programledare? Spännande? Tråkigt? Kan inte bry er mindre.....I wanna know...!


So much BETTER



Så var det äntligen dags för säsong 2 av succé programmet "så mycket bättre" att dra igång! Som jag har längtat...
Jobbade i lördags så fick kolla in reprisen i söndags. Efter förra säsongen hade jag stora förväntningar på nya gänget och jag måste säga att det ser väldigt bra ut! Thomas Ledin med alla sina hits var perfekt att börja programmet med och det blev en hel del spännade versioner!

Lena Philipsson - Sensuella Isabella


Lena verkar ha förstått att det är hon som ska ta över facklan från September. Hoppas att hon fortsätter på samma electropopschlagerdisco tema som hon gjorde i första avsnittet för detta gillade jga iallafall o har redan lagt till hennes sköna version på spottan!

Laleh - Just nu

Jag har då inte varit något större fan av Laleh men jag tror att det är hon som kommer få det största genombrottet hemma i stugorna i år. Riktigt grym och gjorde en helt ny och spännande version av en av Ledins största hits. Me like and it´s added on spotify!

Mikael Wiehe - Blå, blå känslor

Zzzzzz, så tråkigt och Wiehes version tillförde inte ett smack. Avsnittets toapaus för mig....

Timbuktu - Snart tystnar musiken

Årets självklara Petter. Bryter ner orginalet och bygger om den till en helt ny spännande version. Coolt men gick inte hela vägen för mig. Tror det kommer ännu bättre versioner i kommande avsnitt....

Eva Dahlgren - Never Again

Ovanligt att höra fröken Dahlgren sjunga på engelska. Fint är det men funkar inte riktigt på mig då det blir väldigt tråkigt...

E Type - Sommaren är kort


På förhand hade jag inga förväntningar på denna långhåriga man men han lyckades bli avsnittets största överraskning! Han var smartast av alla artisterna och valde Ledins allra största hit som han gjorde om till avsnittets största guilty pleasure med hjälp av coola Britta Bergström i kören! Avsnittets bästa version som åkte rakt in på spottan och den låten vi kommer få skaka loss till på dansgolven i vinter!

Vad tyckte ni om första avsnittet....Favoriter?

NOVEMBER

Det går undan, var inte längesen det var sommar och man vandrade runt i tunna kläder. Redan 1:a november och jag började nya månaden med en tidig massage hos bästa Anette på muskelvården. Det var ett välbehövligt besök som vanligt och det bästa med henne är att hon gör små ändringar från gång till gång så det känns som man får en helt ny upplevelse varje gång man är där! Är ni i behov av grymt bra massage/zonterapi ska ni vända er till henne! Ni hittar henne här!

Annars är denna veckan fullproppad med grejer som vanligt! Jobb, möten, akupunktur, fika, luncher, utgång och tripp till Göteborg i helgen. Kommer bli en toppenvecka!


Lite fikahäng med en kompis för ett tag sen!

Nu dags att röja lite här hemma innan det är dags för veckans första möte!


RSS 2.0