Azerbad........?



Vilken spännande eurovision final det var igår. Jag gissade rätt på att Azerbadzjan skulle vinna och att Sverige skulle komma topp 5. Inte illa pinkat ;) Jag kan inte riktigt komma ihåg senast det var en såhär spännande omröstning. Skulle isåfall vara 2006 när Carola kom på 5e plats. Sjukt att Saade placerade sig bättre än henne. Hade det inte varit för dumma Lettlands sista röst som hamnade på Italien hade vi kommit tvåa. Sjukt spännande. Kul att det gick så bra för Azerbadzjan som har haft bra låtar och placeringar dem senaste åren. Kan nästan räkna detta som att vi vann för låten var skriven av en svensk, numret reggiserat av Renni Mirro (Sarah Dawn Finers bror), kläderna designade av Lars Wallin och hela kören var svensk. Så egentligen var allt svenskt.

Nu en liten tanke. Tänk om vi inte hade gjort detta för Azerbadzjan? Då hade dem antagligen inte varit med i toppstriden och vad hade det betytt. Att Eric kunde tagit hem segern om vi inte hade hjälpt ett annat land. Ja Jag vet att Italien isåfall hade vunnit men ändå. Det är ju ganska sjukt att Sverige som är ett så litet land hjälper så många och ofta större länder i denna tävlingen. Kanske skulle lägga allt det på vårt eget land istället? Fast samtidigt är det ganska kaxigt. Vet inget annat land som väljer att göra såhär?

Såhär blev placeringarna och poängställningen!

1. Azerbaijan - 221 points
2. Italy - 189 points
3. Sweden - 185 points
4. Ukraine - 159 points
5. Denmark - 134 points
6. Bosnia & Herzegovina - 125 points
7. Greece - 120 points
8. Ireland - 119 points
9. Georgia - 110 points
10. Germany - 107 points
11. United Kingdom - 100 points
12. Moldova - 97 points
13. Slovenia - 96 points
14. Serbia - 85 points
15. France - 82 points
16. Russia - 77 points
17. Romania - 77 points
18. Austria - 64 points
19. Lithuania - 63 points
20. Iceland - 61 points
21. Finland - 57 points
22. Hungary - 53 points
23. Spain - 50 points
24. Estonia - 44 points
25. Switzerland - 19 points

Dem markerade länderna var mina favoriter igårkväll!

Har väldigt svårt att förstå hur Italien, Ukraina och Grekland kunde komma så högt. Dem sög ju (med undantag av ukrainas grymma sandkonstnär!) Förvånade att storfavoriter till vinsten Irland, England och Tyskland hamnade en liten bit ner. Skönt att gaphalsen från Frankrike aldrig kom ens i närheten till toppen. Tråkigt att Ungern som har varit storfavoriter från första början hamnade på en 22a plats men det vet vi alla vad det beror på. Hennes låt kommer ändå spelas i min spotify. Men vad hände mid min lilla favorit Estland? Dem förtjänade inte att hamna näst sist.

I torsdagens semifinal vann Eric och hamnade på en 1a plats med en rejäl marginal till tvåan. Grymt. Då gjorde han sitt bästa framträdande någonsin med. Igår var han påverkad av stundens allvar. Missade kamera efter kamera i början och han såg verkligen nervös och rädd ut i blicken. Inte alls lika kaxig och självsäker som han brukar. Kan ha varit det som gjorde att han inte fick dem sisa rösterna som han behövde. För att avrunda detta långa inlägg så kan jag bara säga att han gjorde en grym insats i denna märkliga tävling och skönt att Sverige äntligen är på topp igen.

Vilket land hade ni som favorit igår och vad tycker ni om vinnarbidraget!! Måste in på min playlist på spotify direkt ihop med flera andra!

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Estland? Var inte det Disneylåten? För i så fall förtjänade den att komma absolut sist. Fruktansvärt var det :S

2011-05-15 @ 20:17:55
URL: http://theworldsgreatest.blogg.se/
Postat av: Henric

Svar till Mikaela: Nej Estland var den låten med hon som stod i en liten stad och sjöng rockefeller street och trollade lite i början!!

2011-05-15 @ 22:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0