KONTORSNISSE

Idag åkte kavajen på för jag har spenderat min arbetsdag på mitt kontor med papper, kalkyler, pm, beställningar, word, excel mm. Nu kommer vi till det här med datorer. Jag är så oteknisk som man kan bli, eller jag känner mig så i alla fall. Fixa tabeller i word och excel är rena grekiskan för mig eller rättare sagt franskan för jag kan en hel del grekiska ord faktiskt ;) Kan sitta och klippa och klistra och flytta raderna hit och dit ett bra tag tills jag blir galen. Men som tur är jag redigt envis och ger mig inte sen är jag inte den som inte kan be om hjälp heller. Klarade av allt tillsist och har fått riktigt mycket gjort men har massor kvar. Skönt när jag kan plocka bort mig från schemat för att fixa sånt här utan att behöva vara i köket samtidigt.

Såhär har min kontorsoutfit sett ut idag



Dags att återgå till tisdagsmyset nu o kolla på favoritprogrammet In the Middle. Förresten vad tyckte ni om kvällens Desperate Housewives. Spännande det där med Paul, Felicia och Susan...

Lacy song...

Vet inte hur men jag har totalt missat denna sköna video med Bruno Mars...



Är ju hur skön som helst :)

TISDAG 31 MAJ

Redan tisdag!! Igår blev det aldrig någon update då jag jobbade hela dagen. Idag jobbar jag lite lyxigt nog bara halvdag. Ska strax knata iväg till jobbet för att fixa med kontorsarbete och annat som jag behöver styra upp. Efter jobbet är det dags att träffa upp min fina vän Anna som kommer hen från grythyttan på besök. Ska bli så kul att träffa henne :)

Efter det är det dags för tisdagsmys i vanlig ordning med syrran!!

Ha en underbar tisdag alla i det fina vädret!!

VILKEN VECKA

När jag tänker efter förstår jag inte hur jag hunnit med allt denna vecka? Jobbat 64 timmar. Firat mors dag lite snabbt. Ätit ute 3 gånger. Varit på bio 2 gånger och festade igår. Min kropp och knopp är helt slut....

Haft en underbar söndag. Lite vilande och bloggande i soffan. Hem till bästa mamma för lite tårta och present. Efter det träffade jag upp ca 25 jobbarkompisar för middag och bio. Grymt kul. Såg baksmällan 2 på bio och bara filmen i sig var grymt bra men i kombination med 25 härliga kompisar gjorde allt ännu bättre! Kan säga att vi var gänget som alla störde sig på....haha, nån gång får man vara det med I guess!


Jag och min fina vän Anna som fyller år idag!! Grattis igen.

Nu dags att checka in Big Brother för att se vilka som åker ut innan det är dags för sängen.
Jag kommer sova gott.

Oprah´s last words....

Hade tänkt blogga om detta innan i veckan men haft svårt att hitta tid. I onsdags var det alltså dags för Oprah att ta farväl i hennes sista program av Oprah Winfrey show i Usa. Då jag är ett Oprah fan måste jag erkänna att det känns lite tomt, jag menar hon har funnits i rutan ganska exakt lika länge som jag funnits på denna jord. Alltså i snsrt 25 år! Hon ska liksom bara finnas där. Har så många minnen igenom alla år med programmet och det kommer aldrig finnas någon som henne på tv:n som kommer beröra så många världen över som hon har gjort. Finns ingen som kan ställa dem tuffa frågorna och samtidigt göra det på ett ödmjukt sätt som hon gör. Glömmer aldrig avsnittet där hon gav bort bilar till alla i publiken. Avsnittet där hon drog ut fettet på en vagn upp på scen för att visa hur mycket hon gått ner i vikt. Avsnittet där Tom Cruise hoppade i Soffan. Avsnittet där hennes inredare Nate Berkus berättade att han förlorat sin partner i Tsunamin. Avsnittet där hon gjorde en roadtrip i Usa med hennes bästa vän Gail där dem besökte massa olika ställen och Oprah störde sig på att Gail sjöng med till alla låtar på radion. Jag kan fortsätta i all oändlighet.....

HÄr är Oprahs sista ord och minuter i showen. Måste erkänna att jag fällde några tårar när jag såg det här, sån är jag...!


Nu vet man att detta inte är det sist vi kommer se av henne i rutan. Vi har fortfarande inte fått se sista säsongen här i Sverige och repriserna kommer väl rulla för evigt och hon kommer nu att storsatsa på sin egna kanal med ny show så frågan är bara hur lång tid kommer det dröja tills vi ser henne igen?

Här är ett klipp av några av de mest minnesvärda tillfällena i hennes 25 åriga show!



Vad är era starkaste minnen med Oprah genom åren. Kul att höra vad ni kommer ihåg som en annan glömt bort...

HEJA MAMMA!!!

Glad mors dag speciellt till min underbara hönsmamma som alltid ställer upp när det är något. Älskar dig!! Grattis till alla andra mammor också för den delen. Fixade mors dags present igår och ska hem en snabb vända om ett litet tag till henne för att fira henne. Blir mer firande av mors dag nästa vecka då alla syskon är på olika håll just nu. Storebror i Helsingborg, lillebror i Göteborg, syrran kollar in balen och jag ska ut med en stor del av jobbet för middag och bio ikväll så vi får fira mamma allihopa en annan dag. Hatar när det blir såhär, men lika bra att vänja sig när man är en stor famij!

Bjuder alla mammor på en passande låt från 1971! "Heja Mamma" med Family four..


Worcoholic

Sorry för dålig update denna vecka. Ha blivit alldeles för många timmar på jobbet denna vecka eller vad säg om 64 timmar!! Haha, inte konstigt att jag känner mig helt slut. I fredags var det jobbet som gällde hela dagen i 14,5 timme. Igår hade jag en inplanerad ledig dag men ja konstigt nog hann jag inte med allt jag behövde göra på fredagen så det fick bli några timmar på jobbet igår med för att fixa med beställningar, schema osv. Innan jobbet blev det en vända på stan för att kirra mors dags present!!

Efter jobbet hade jag en inplanerad middagsdate med ett gäng vänner som jag fick stressa iväg till. Blev verkligen en underbar kväll på vår nyöppnade restaurang Trottobar med cava, rose, drink, cosmopolitan och trerätters på det. Finns inte mycket som slår en sån här underbar kväll!




Lite utav blommor och inredning som jag fixat på trottobar :)

Efter middagen var det dags för party. En avskedsfest för en nyfunnen vän som ska flytta tillbaka till Malmö efter plugg här i Halmstad. Synd att vi inte lärde känna varandra tidigare men nu lär det bli trips ner till söder för att träffa honom! Blev fest i hans studentlya. Typ 30p i en liten etta. Trångt men galet mysigt!! Riktig toppenlördag blev det!

Night update!!

Gokväll alla snyggingar! Kör en liten nattlig update efter en låång dag. Mina ögon går just nu lite kors & tvärs så ha inte för höga förväntningar på rättstavning nu liksom ;)

Som sagt så har det varit en lång dag med både högt och lågt som kära Titti Schultz skulle säga. Började imorse med lite jobbsamtal från sängen.  Japp där försvann min lilla sovmorgon. Efter det var det dags för ett besök hos sjukgymnasten för akupunktur. Lite sådär nödvändigt ont, men det enda som hjäper mot migränen. Sen har jag kört lite dubbeljobb idag kock/trädgårdsmästare på båda våra restauranger. Massor kvar att plantera och fixa med men när ska jag får tid?? Jaja, det jag hann med idag blev riktigt bra!! Börjar bli mer och mer sugen på att utbilda mig....

Mitt upp i allt med planteringen fick vi såklart en flygande inspektion från miljö & hälsa. Fick släppa allt för att va med på detta. Var nästan för trött idag för att hinna få panik över det här, men det gick toppenbra även denna gång. (peppar-peppar) Ingen anmärkning och inget återbesök. Klapp på axeln till mig själv ;)

Slutade runt 19.00 och skyndade hem för att fixa till mig inför kvällens premiär av vår nya restaurang. Gjorde mig iordning och skulle bara sätta mig några minuter på soffan och pusta ut. Slutade med att jag somnade direkt och väcktes av en kompis som undrade om jag skulle dit. Ingen av oss orkade egentligen men vi drog dit och hade skoj. Sjukt mycket folk man kände där såklart och det är alltid lika kul :)

Ja det var min dag i stora drag och nu är det dags för date med sängen. Dryga 8 timmar tills jag ska back to the crimescene och det står dubbellpass på mitt schema så nu vet ni vad jag är nånstans!!

Natti och ha en toppenfredag allla och ta gärna ett glas rosé för mig med på er aw....

Trött kille.se

Oh boy vad skönt att ha kommit hem!! Varit hemifrån sen tidigt imorse. Jobbade lunch, vilket blev betydligt längre än bara lunch då det är jag mycket på jobbet. Möte på möte och saker som ska styras upp. Superkul men när det hela tiden går ut över mitt privatliv är det mindre kul.

Efter jobbet rusade jag iväg till några väntande kompisar för middag på Bulls uteservering. Underbart mysigt men sjukt kallt. Vart tog sommaren vägen? Skönt att man har fina vänner runt sig som gör att man för några minuter iallafall glömmer bort jobbet och bara får vara sig själv!! Efter middagen var det dags för bio. Blev fast 5. Det var ärligt talat en av de bästa filmerna jag sett på bra länge. Action till 1000, massa coola bilscener och slagsmål!! Mer orkar jag inte skriva om den just nu då mina ögon går i kors. 4/5 får filmen.

Någon annan som sett denna film? Vad tycker ni om den och dem andra fyra! Me like...

Nu dags att nana, har en lång dag framför mig imorn igen som börjar tidigt med akupunktur!! Sov gott alla :)


TISDAGSMYS

Dyker in för en liten snabb update! Jobbat hela dagen och det känns som att jag har ett hamsterhjul som bara rullar runt i huvudet. Så sjukt mycket att ordna med och hålla koll på att jag nu fått ta bort mig från köket halva dagen imorgon för att jag inte hinner med att stå och laga mat just nu. Cracy. Hann hem för att strax efter åka och hämta syran och min lilla kise som får vara hemma hos mig iallafall nån dag. Bor mest hemma hos mamma eftersom jag jobbar hela tiden. Men nu får hon vara hemma hemma hos mig.

Nu blir det käk, tisdagsmys och desperata fruarna. Måste kila men slänger upp en dagens först!!


Hörs senare!!

Beyonce Run the world-Live!

Här är Beyonces grymt snygga framträdande från Billboard music awards...



Fearce eller vadå!!!

Rihanna feat Britney Spears S&M (Remix-live)

I like it I like it!! GRYMT framträdande på Billboard Music Awards


Three-Way (The golden rule)

I lördags var det säsongsavslutning på Saturday night live. Justin Timberlakes och Andy Sandbergs videor är så jäkla grymma och nu har dem gjort en ny. Vem har dem då tagit hjälp av? Miss Gaga såklart. EPIC!!



"It´s not gay when it´s in a three-way, with a honey in the middle it´s a me way" Haha så jäkla bra!!!

New week and were still here!!

Då var det ny vecka igen och vi är fortfarande kvar. Blev visst inte jordens undergång i helgen. Thank god! Haha läste precis om gubben som förutspådde detta att han lagt nästan en miljon kronor på att marknadsföra doomsday med skyltar och plakat och att han nu inte har några pensionspengar kvar. Stackarn hade stått på times square vid tidpunkten det var beräknat att jorden skulle gå under och delat ut papper mm och fått en liten folksamling runt sig. Sen när det inte hände nåt sa han bara att han inte kunde första varför det inte hände nåt. Haha, vilken knäppgök och nu har han gått under jorden och är inte längre anträffbar! Ja vad ska man säga!

Hade en riktigt fin kväll igår med några kompisar. Pizza, lite big brother och film på det. Visst var det på tiden att Gurkan åkte? Har blivit riktigt trött på honom på senaste tiden. Filmen vi såg var Law abiding citizen som jag sett innan. Den är bara för jäkla bra så det gjorde inget att vi kollade på den. Tillhör faktiskt en av mina absoluta favoritfilmer.

Någon annan som sett denna briljanta film?

 

Denna vecka är det mycket jobb som står på schemat som vanligt. 4 dagar kvar tills vi öppnar dörrarna till vår andra restaurang så det är MYCKET pågång nu. Älskar verkligen det men ibland kan jag sakna tiden lite när jag "bara" stod i köket och lagade mat. Nu är det så himla mycket annat runt omkring som ska fixas samtidigt som jag ska stå i köket och laga mat!! Måste bara lära mig att släppa jobbet när jag inte är där. Någon som vet hur man gör det för jag har då ingen aning?

Nej nu dags att fixa till sig inför denna nya underbara vecka! Ha en toppendag alla :)

Sunday!

Lika skönt med söndag som vanligt! Och jag är lika trött som vanligt ;) Varit mycket jobb dem senaste dagarna. Därför jag inte skrivit här för det har varken funnits tid eller ork till det. Jobbade hela fredagen och vi hade sjukt mycket att göra. Märks att sommaren är i antågande. Efter jobbet blev det en oplanerad utgång då folk ville ha med mig ut. Hade verkligen superkul även om jag egentligen inte orkade.... I lördags jobbade jag 12 timmar en aning bakfull....haha! Men det släppte efter några timmar. Igår hade vi ett kul event på jobbet. Ett party som heter "The perfect party" med en lokal bloggare. Kika in på hennes blogg här! Kommer nog upp lite bilder där ifrån festen om ett tag. Tredje året i rad som vi hade denna fest hos oss. Ca 250 tjejer inbjudna och jag skulle fixa snittar till dem. En jäkla tur att jag tycker sånt är riktigt skoj för det tar lite tid att göra ca 1000 snittar om man säger så. Dem blev kanon och jag blev glad idag när jag hörde att dem var rejält omtyckta.


Parmesancreme med färskt fikon på kavring var en

Hemmabakad foccacia med grön tapenad och serranoskinka var en annan.

Gjorde två till som jag aldrig hann få på bild. En tunnbrödsrulle med pepparrotscreme, kallrökt lax och ruccola. Den andre var en smördegstarté med en röra på oliver,soltorkad tomat och chevréost.

Nej nu ska jag städa lite här hemma innan det kommer hem lite kompisar för filkväll och mys! Bästa på hela veckan!

Hoppas ni har en kanonsöndag!




Run the World Music Video

Hur snyggt? SNYGGT!!!


Something new!

Lite nytt ovanför matbordet!


Köpte 2 nya glasfigurer idag


Lite nytt i köket också som jag fixade för ett tag sen..

Äntligen hittade jag rätt krukor till mina örter


En av mina favoritväxter murgrönan hamnade i ett stort fat som jag fylllt med sand och sten!

Vad tycker ni? Visst blev det fint....

What a day..

Blev många timmar på jobbet med kontorshjärnan på högsta hugg! Faktiskt riktigt kul för omväxlings skull och framförallt när man får mycket gjort. Allt till skön musik från Lady Gagas nya album. Det gör ju jobbet så mycket lättare!!



Om det skulle vara någon som missat det så har ju miss Gagas album släppt på spottan nu och vad ska jag säga. I´m in love! Det är så freakin jäkla bra!! Förutom dem grymma spåren born this way, judas och edge of glory är typ alla andra cracy bra så har ni inte lyssnat på den än varför vänta. In på spottan direkt.!


Torsdag 19 Maj

Den här dagen blev inte riktig som jag tänkt mig, inte alls. Skulle varit på jobbet för några timmar sen och jobbat lunch. Tagit emot 2 praktikanter osv. Men blev inte så för lunchen avbokades en dryg timme innan jag skulle bege mig. Tjatigt och lite komplicerat då jag var tvungen att avboka praktikanterna. Det positiva. Lite längre sovmorgon och jag har kunnat fixa lite här hemma :)

Ska strax bege mig iväg till jobbet ändå. Får bli några timmars kontorsarbete istället då jag har tre möten inbokade och massa annat som behöver fixas med menyer och liknade. Skönt att hinna med allt sånt utan att behöva jobba i köket samtidigt!!

Ha en fin fin torsdag nu. Bloggar lite senare idag :)

Wedding in Greys??!!

Får köra en liten spolervarning på  det här!!

Det är alltså dags för Callie och Arizona att knyta banden so to speak. Så bänka er framför tv:n 21.00 ikväll för det är inte ofta vi sett lesbiska bröllop visas på bästa sändningstid. På med bästa kanal 5 och var beredda med näsdukarna för det är såklart Greys Anatomi vi pratar om.

Hittade en liten rolig guide på sajten AfterEllen.com över tjejbröllop vi minns (eller inte minns) genom de senaste åren på tv. Tackar för denna fina sammanställning så jag slapp ;)


Jag kommer iallafall ihåg asnittet i sköna L-word. Avsnittet ur Simple Life med Paris och Nicole. Simpsons avsnittet och såklart min gamla serie favorit Cityakuten.

The day off!!

Så jäklarns skönt det är att vara ledig idag. Behövs en sån här dag nu känner jag så jag kan tillfriskna litegrann iallafall. Sov ut ordenligt idag. Finns inte mycket som slår en rejäl sovmorgon och att inte behöva stressa upp på för att man ska iväg nånstans. Jag gillar´t!! Håller på och fixar här hemma. Röjer i min walk in för att få det mer organiserat där inne. Vill helst bara ha kläder osv där inne men är ganska svårt när jag inte har någon annan bra förvaring i lägenheten. Men har lite ideér på hur detta ska lösas. Älskar att plocka och ordna här hemma.

Tog en paus för att åka till Servera för idag hade dem en rejäl utförsäljning på saker. Så vi åkte dit för att fynda till jobbet. Blev en hel del fynd till vrakpriser och jag lyckades sno åt nåt litet till mig själv med. Man får ju ta vara på tillfället...

Några pics från gårdagens tisdagsmys!

Yes, det blev tacos. Var några veckor sen sist..


Nej dags att dyka in bland kläderna igen!

Fast ett litet blogginlägg till hinns med....Kanske ett avslöjande av vad som händer i Greys Anatomi ikväll....Vad sägs om det? Kika in om ett tag igen!


Ny musikaldramaserie!!!

Ja där läste ni rätt alla fellow Gleeks. Det här är en nyhet som ni kommer gilla!! Alltså en ny musikaldramaserie från NBC med flera kända namn i såsom Debra Messing, Angelica Huston, Jack Davenport och såklart stjärnan som serien kommer kretsar kring. Den gamla american idol favoriten Katherine Mcphee! Förutom detta har vi nyskrivna musikallåtar i varje avsnitt och miljön, ja vad sägs om New freaking York. Mer behöver dem inte säga....Jag är såld och can´t wait.....

Här kommer en tjuvtitt på "SMASH"


Dagens outfit

Såhär har jag sett ut idag!


Tisdagsmys!

Kom nyss hem från jobbet och en liten vända på stan!! Såklart blev det en liten grej inhandlad. En sandfärgad kavaj från H&M. Kommer bli riktigt nice nu till sommaren att matcha till kanske ett par jeansskjorts och ett snyggt linne! Kan adrig ha för många kavajer...

Spanade in några badshorts när jag var där med och fastnade för en hel del. Jäkligt snygga!


Fastnade speciellt för dem nere till höger. Vilka tycker ni är snyggast?

Nu kom precis syrran innanför dörren och det är dags för det traditionella tisdagsmyset. Som vi missat nu flera veckor i rad. Men nu är det dags igen! Skönt att vara hemma på en kväll. Rena lyxen. Nu får vi fundera ut vad vi ska hitta på till middag ikväll....var det nån som sa Tacos???

Ha en fin tisdagskväll alla!!

"Edge of Glory! Lady Gaga



Vad ska man säga? Ytterligare en grym låt från miss Gaga!!!

Måndag 16 Maj

Då var det ny vecka igen. Snabbt går det och innan vi vet ordet av det så är det fredag igen!! Har massa inplanerat även denna vecka men ska försöka hinna med lite vila med så att jag kan bli frisk. Den här veckan är fullspäckad med möten, telefonsamtal, bokningar , beställningar, planering av sommarmenyer. Just det MENYER. För i år är det inte "bara här på Fox and Anchor jag ska vara ansvarig. Vi kommer även driva en till restaurang som ligger precis nedanför oss utmed nissan som heter Trottobar. Så hade jag inte jobb innan så har jag det nu!! Haha...
Nej nu ska jag återgå till att ringa massa samtal. Inter direkt min favoritsyssla men det måste göras.
Hoppas ni får en toppenstart på denna veckan!!

Söndag 15 Maj

Puh vilken lång, krävande, rolig och jobbig vecka det har varit. Skönt att det äntligen är söndag, min favoritdag på hela veckan. Inte gjort många knop denna dag. Mest rört mig mellan sängen och soffan. Kollat på tv och suttit vid datan och sugit på hur bra det gick för oss igår på eurovsion song contest! Så flipping amazing skoj!

Är så sleten idag att jag inte vet vad. Blev ju sjuk förra veckan och låg i flera dagar. Sen jag satte foten på jobbet i tisdags har det inte variti en lugn stund. Har jag inte jobbat har jag varit iväg någonstans. Därav av dålig update här i veckan. Har helt enkelt inte funnits tid. Jag älskar att ha mycket runt mig i normala fall och det är så det brukar vara men jag har inte blivit frisk än och mår inte riktigt bra så denna veckan har varit sjukt påfrestande. Har jobbat över alla dagar denna veckan med flera timmar och fått stressa iväg till sånt som jag haft planerat efter/innan jobbet. Jobbat när jag skulle varit ledig osv. Haft en stor beställning på jobbet som krävt mer av mig än vad som är normalt. Men som tur var så gick beställningen jättebra och dem var jättenöjda med min insats. Har känt mig jättestressad över denna beställning hela veckan så var otroligt skönt när den var över igår. Vill såklart göra så bra jobb som möjligt och sätter press på mig själv.

Så så är läget just nu. Jag är trött, tröttare tröttast. Har helt enkelt haft en tung vecka. Nu har jag fått besök av en fin vän. Precis kollat in BB (rätt att Madde åkte ut!!) käkat pizza och nu är det dags för film. Skönt med lite slapp till nu innan det är dags för ny vecka imorn!

Hoppas ni haft en lika skön söndag som jag!

RUNNING SCARED


Azerbad........?



Vilken spännande eurovision final det var igår. Jag gissade rätt på att Azerbadzjan skulle vinna och att Sverige skulle komma topp 5. Inte illa pinkat ;) Jag kan inte riktigt komma ihåg senast det var en såhär spännande omröstning. Skulle isåfall vara 2006 när Carola kom på 5e plats. Sjukt att Saade placerade sig bättre än henne. Hade det inte varit för dumma Lettlands sista röst som hamnade på Italien hade vi kommit tvåa. Sjukt spännande. Kul att det gick så bra för Azerbadzjan som har haft bra låtar och placeringar dem senaste åren. Kan nästan räkna detta som att vi vann för låten var skriven av en svensk, numret reggiserat av Renni Mirro (Sarah Dawn Finers bror), kläderna designade av Lars Wallin och hela kören var svensk. Så egentligen var allt svenskt.

Nu en liten tanke. Tänk om vi inte hade gjort detta för Azerbadzjan? Då hade dem antagligen inte varit med i toppstriden och vad hade det betytt. Att Eric kunde tagit hem segern om vi inte hade hjälpt ett annat land. Ja Jag vet att Italien isåfall hade vunnit men ändå. Det är ju ganska sjukt att Sverige som är ett så litet land hjälper så många och ofta större länder i denna tävlingen. Kanske skulle lägga allt det på vårt eget land istället? Fast samtidigt är det ganska kaxigt. Vet inget annat land som väljer att göra såhär?

Såhär blev placeringarna och poängställningen!

1. Azerbaijan - 221 points
2. Italy - 189 points
3. Sweden - 185 points
4. Ukraine - 159 points
5. Denmark - 134 points
6. Bosnia & Herzegovina - 125 points
7. Greece - 120 points
8. Ireland - 119 points
9. Georgia - 110 points
10. Germany - 107 points
11. United Kingdom - 100 points
12. Moldova - 97 points
13. Slovenia - 96 points
14. Serbia - 85 points
15. France - 82 points
16. Russia - 77 points
17. Romania - 77 points
18. Austria - 64 points
19. Lithuania - 63 points
20. Iceland - 61 points
21. Finland - 57 points
22. Hungary - 53 points
23. Spain - 50 points
24. Estonia - 44 points
25. Switzerland - 19 points

Dem markerade länderna var mina favoriter igårkväll!

Har väldigt svårt att förstå hur Italien, Ukraina och Grekland kunde komma så högt. Dem sög ju (med undantag av ukrainas grymma sandkonstnär!) Förvånade att storfavoriter till vinsten Irland, England och Tyskland hamnade en liten bit ner. Skönt att gaphalsen från Frankrike aldrig kom ens i närheten till toppen. Tråkigt att Ungern som har varit storfavoriter från första början hamnade på en 22a plats men det vet vi alla vad det beror på. Hennes låt kommer ändå spelas i min spotify. Men vad hände mid min lilla favorit Estland? Dem förtjänade inte att hamna näst sist.

I torsdagens semifinal vann Eric och hamnade på en 1a plats med en rejäl marginal till tvåan. Grymt. Då gjorde han sitt bästa framträdande någonsin med. Igår var han påverkad av stundens allvar. Missade kamera efter kamera i början och han såg verkligen nervös och rädd ut i blicken. Inte alls lika kaxig och självsäker som han brukar. Kan ha varit det som gjorde att han inte fick dem sisa rösterna som han behövde. För att avrunda detta långa inlägg så kan jag bara säga att han gjorde en grym insats i denna märkliga tävling och skönt att Sverige äntligen är på topp igen.

Vilket land hade ni som favorit igår och vad tycker ni om vinnarbidraget!! Måste in på min playlist på spotify direkt ihop med flera andra!

Eurovision final!!!!!

Preci kommit hem från att ha jobbat 10 timmar på min planerade lediga dag. Skönt att vara hemma iallafall och nu är det dags för eurovisionparty!! Vad tror vi då om Sveriges och Eric Saades chanser? Jag tror på en topp 5 placering iallafall.

Vad tror ni?

Ikväll är det ju ingen klar vinnare utsedd som det brukar vara vilket gör att det blir galet spännande ikväll! Har flera favoriter ikväll.

Sverige

Irland

Azerbadzjan

Tyskland

England

Estland

Finland

Ungern

 

Tror nog att det står mellan Irland och Azerbadzjan!

Spännade kommer det bli iallfall och Sverige kommer få sin bästa placering sen Carolas 5e plats 2006.


Eric Saade till final-JIPPIE!!!

Så är torsdagen över och nu är det helg igen. Haft en lång men underbar dag. Jobbade lunch idag och hade planerat att sluta runt kl 15. Men så blev det inte. Förvånade va? Gick hem strax efter halv nio! Hade lite grejer som jag var tvungen att hjälpa till med och sen blev det menyavsmakning och vinprovning. Berättar mer om det senare för nu är jag alldeles för trött. Men det är roliga nyheter!

Efter det blev det att skynda hem för nu var det dags för delfinal 2 i eurovision och det var dags för Eic Saade att kvala. Kom förbi 2 kompisar med och kikade på det. Var längesen jag var så nervös så att jag nästan blir illamående. Ja jag tar detta på största allvar. Klart att dem väntade med att läsa upp oss som sista land. Jag är hopplös när det är sånt här. Sitter först o säger jo men det är klart att vi går vidare, sen tvivlar jag och säger att vi kommer åka ut. Sen säger jag att det är klart att vi går till final när det är så mycket annat skräp som går vidare för att i nästa sekund krama kudden och förtvivlat säga att vi inte kommer gå vidare....haha!! I know i´m a nerd!! Men som vi skrek när vår fina flagga kom upp. Grannen lär ha vaknat :) Jag är stensäker på att han kommer topp 5 nu iallafall. Vi får väl se. En hel del bra länder ikväll iallfall. Betydligt bättre än i tisdags. Kommer bli en hel del bra låtar/länder som kommer slåss om vinsten på lördag.

 

Favoriter ikväll

Danmark

Estland

Irland

Sverige (Offcourse!!!!)

Sämst ikväll

BELGIEN (Kröp i hela min kropp av obehag...)

Kvällens flopp

Israel med Dana International

Vad tyckte ni om kvällens länder?

 

Nej nu blir det hopp i säng efter en lång dag. Ska vara tillbaka på jobbet om dryga 8 timmar :( Natti


Norge....missar finalen

Haha Haha, gick visst inte så bra för Haba Haba...Lillebror Norge som har varit segertippade åkte direkt ur och missar final.

Nu kan man fråga sig, vad var det som hände? Seriöst. Norge har varit favorit hos många och att åka ut i förmån för riktiga skräplåtar är tråkigt men måste erkänna att det är lite kul att Norge missar final. Men synd på en bra låt och artist. Hade varit kul om det hade blivit likadant för Ryssland. Haha.

Jag kollar inte på esc för att det är så bra musik utan för att det är en kul show att kolla på, det är ett spektakel och det roligaste är att sitta med lite vänner/familj och såga skitlåtarna. Har nog aldrig varit så mycket skräp i en delfinal som igår. Jisses och en massa strul med kommentatorerna och ljudet i tv:n. Det tycker jag nästan tillhör lite av charmen för såhär är det nästan alltid. Tillhör liksom Traditionen med esc.

 

Min favorit igår: Azerbaijan (stavning?)

Mest besviken på: Ungern

Sämst: Portugal

Vad tyckte ni om första delfinalen igår?

 


Tisdag 10 Maj

Precis hemkommen från jobbet. Första dagen tillbaka sen jag blev sjuk i fredags. Härligt att vara tillbaka men känns att jag är långt ifrån helt frisk. Känner mig lite matt men nu ska jag ta och fixa till mig för ska alldeles strax bege mig ner till Helsingborg med ett gång vänner för att gå på bio. Blir rödluvan. Ska bli riktigt kul!! Sen blir det att gasa på hemmåt så vi hinner hem i tid för första delfinalen av eurovision song contest. Det går ju bara inte att missa...

Ha en fortsatt kanondag i sommarvärmen nu!!

Här kommer lite bilder från min promenad påväg hem från jobbet. Inte fyskam den inte!!


Eurovision song contest vecka

Så drar äntligen eurovision igång denna vecka. Semifinal 1 imorgon. Semifinal 2 med Eric Saade på torsdag och final med förhoppningsvis Eric på lördag. Har försökt hänga med lite i inför programmen som har visats på svt med en expertpanel som bedömer de olika ländernas bidrag. Tycker dem programmen är skitroliga, framförallt när panelen sågar dem flesta usla bidragen som det oftast är i denna tävling jämns med fötterna. Men trots allt så finns det en hel del bra länder med bra låtar och är nog många som kommer slåss om toppplaceringarna i år. Tänkte dela med mig av några av min favoritländer i årets tävling och några länder som sticker ut på ett eller annat sätt.


Ungern "What about my dreams"
Här har vi en av mina absoluta favoriter till att ta hem vinsten i år. Ungern. Grym modern popdisco låt som påminner galet mycket om Celine Dion.

Irland "Lipstick"
Tycker detta är riktigt charmigt och tvillingarna John och Edward (JedWard) kommer verkligen att stick ut i fältet. Blev överlycklig när jag hörde att dem skulle vara med i esc i år. För er som inte vet var dem med i brittiska X-factor för nåt år sen där jag hade dem lite som favoriter. Antingen älskar man dem eller så stör man ihjäl sig på dem. Jag diggar detta och att Irland skickar 2 moderna unga popkillar har aldrig hänt förr. Var på tiden!

Norge "Haba Haba"
Norges ubercharmiga Stella Mwangi har jag bloggat om förr. Redan efter hon gjorde sitt första framträdande i norska melodigrandprix. Då tippade jag att hon skulle vinna där. Hur det kommer gå för henne i esc är svårt att gissa. Detta är verkligen ett nummer som antingen hamnar galet högt eller nånstans långt i botten. Jag tror dock och hoppas att detta sköna, somriga, charmiga Shakira doftande waka waka numret hamnar högt i topp.

Estland "Rockefeller Street"
Tycker detta är ett häftigt, coolt och udda nummer. Härligt med såna. Tror inte detta kommer ha nån chans uppe i toppen men är lite utav en av mina favoriter.

Danmark "New Tomorrow"
Vilken skön radiolåt. Danskarna kommer återigen med en fin låt. Tycker om den, lite sådär arenamjuk rock vad det nu betyder. Definitivt till final men låten är nog lite för tradig/blek för att komma lika högt på listan som förra året.

England "I Can"
För en gångs skull satsar England lite i tävlingen och väljer att skicka ett av deras störst killband. Blue som hängde uppe med de andra stora pojkbanden för dryga 10 år sen. Stabilt, bra modern poplåt även om det känns 90-tal! Är lite förhandstippade men jag tror inte på någon vinst. Däremot en av englands bästa placeringar på bra länge.

Tyskland "Taken by a Stranger"
Tyskarna väljer alltså att skicka förra årets vinnare av hela tjottaballongen. Lena. Bra eller dåligt? Det första jag tänkte var osmart, men nu när jag hört låten och sett lite på repitionerna från scenen i Dusseldorf har jag ändrar mig. Det känns smart och otroligt farligt. Påminner inte alls om det hon vann med för ett år en. Lugnt, mystiskt och suggestivt och hon är galet charmig. Kan hon ta hem det igen? Ja kanske börjar nästan tro det men det är nog lite för svårt för den stora massan att ta in. Farlig blir hon iallafall!

Israel "Ding Dong"
Israel väljer att skicka en gammal esc vinnare. Transan Dana International, ni vet "Diva" Lite kul kan man tycka men jag undrar varför hon väljer att göra sin combeback med denna bleka låt som hon har skrivit själv. Visst är den lite catchy i refrängen men annars bleknar den och jag är rätt övertygad om att hon tyvärr kommer göre en Perelli. Sorry

Portugal "Vet inte ens vad låten heter"
Seriöst så blir jag bara förbannad o jävligt irriterad på detta blåbärsland som borde ha blivit portade från tävlingen i år. Detta är pinsamt att skicka när så många andra länder lägger ner så mycket tid och pengar på att hitta något värdigt att representera deras land med. Skämmes portugal. SKÄMMES!

Belgien "With Love"
När låten börjar tänkte jag men hey vad skön den verkar. Men dryga 10 sekundet senare undrar jag vad i helvete är det här? Tänker på det ansnittet i vänner när Phoebe skriker "My Eyes, My Eyes". Nu skriker jag "My Ears My Ears" Vad ÄR det här. Dem sjunger alltså accapella genom hela låten med något litet rapdel. Det är SÅ dåligt så dåligt. Jag skäms och det riktigt kryper i benen av obbehag. Belgien, ni skulle fortsatt hålla er borta från esc.

Är en del låtar som jag missat då jag inte har varit bänkad framför tvn varje program men detta är iallfall mina favoriter och mina ja låt mig säga mindre omtyckta bidrag. Finns fler bra låtar och absolut massor med flera bottennapp. Vad har ni för favoriter inför veckan, mer än Sverige då för Eric kommer dansa rakt till final! Eller? Såg iallafall att han har ca 2,5 miljoner fler träffar på sin popular på tuben än vad de flesta andra länder har. Det borde ju säga något kan man tycka.

Krångel...

Varit en massa krångel på blogg.se. Skrivit inlägg som inte publicerats förrens flera timmar senare. Man har inte kunnat se något annat än headern och menyfältet på bloggen sen igårkväll. Nu tror jag allt har löst sig efter massa krångel från blogg.se. Hatar när det blir såhär för jag är ju inte den mest tekniska killen om man säger så men verkar som jag lyckades lösa även detta!!! Så I´m back!!

Mår ännu lite bättre idag men var tur att det inte blev något jobb idag alls eftersom jag känner mig väldigt matt i kroppen. Ska försöka fixa lite här hemma idag men får ta det lugnt idag med. Har en fullplanerad dag imorn som jag ska orka med efter att ha varit dålig i flera dagar nu. Blir att jobba lunch imorn och sen lite senare blir det en tripp ner till Helsingborg med ett gäng sköna vänner. Vad vi ska hitta på där berättar jag lite senare.

Hoppas ni har en fin fin dag i sommarvädret. Ska kanske försöka sätta mig lite i solen om jag orkar, med en glass för halsen. Det var ingen dum idé!

Ola Lindholm

Stackars stackars Ola. Eller är det inte synd om honom och han får skylla sig själv om han nu har gjort det. Jag har iallafall väldigt väldigt svårt att tro att han av alla kändisar skulle ta kokain. I o försej brukar man säga i dem lugnaste vatten och att dem man minst anar men nja jag tror inte riktigt på det eller vill verkligen inte tro på det. Om jag har förstått rätt visade inte provet posititvt för kokain, men att det fanns spår an något drogliknande ämne. Tänk nu om det är så att han omedvetet har fått i sig det och nu blir smutskastad av pressen inför hela svenska folket. Pressen valde att publicera det hela redan innan provsvaren kommit. Känns som att pressens hets mer och mer börjar påminna om hur det är utomlands. Man ska göra allt för en artikel och om man råkar förstöra en persons liv innan man har bevis är skitsamma.

Ola Lindolm har varit programledare för barnprogram i över 10 år. Sitter som chefsredaktör på kamratposten, är styrelseledamot i BRIS och nu stämplas han som knarkare. Frågan är om det stämmer? Jag har ingen aning. I mina ögon är man oskyldig tills motsats bevisats men media med Expressen i framkant har redan dömt honom och det har SVT också gjort. Svt har meddelat honom att det blir en paus från hans program Wild Kids innan dem vet vad som är sanning. Rätt eller fel? Jag vet inte. Kan förstå dem...

Här är en länk till ett blogginlägg Ola gjorde igår (hans första o sista) där han skriver om allt som hänt och hur han har behandlats. Har ni några minuter över så läs vad han har att berätta. Det är tänkvärt.

 



Söndag 8 Maj-Fortfarande sjuk

Fy vilken totalt meningslös helg det här är och har varit. Är iallafall feberfri nu och det är underbart. Var uppe på 39 grader när det var som värst. Var hemma igår en sväng hos mamma och blev ompysslad. Skönt att få lite mat i magen då jag levde på mackor hela fredan och nästan hela lördagen. Är så fruktansvärt rastlös och irriterad. Är inte hemma så värst mycket i normala fall men när jag väl är det älskar jag det för att jag isåfall har valt det och kan antingen njuta av det eller göra nyttiga saker här hemma. Älskar att hålla på att greja och fixa här hemma, men nu har jag varit hemma sen i fredags och inte orkat göra någonting eftersom jag är sjuk. Avskyr verkligen detta. Mår fortfarande inte bra och försöker lösa schema på jobbet imorn så jag kan vara ledig. Hade ju planerat att jobba dubbelpass imorn...haha känns som rena skämtet nu.

Nej nu ska jag allt ta tag i diskberget....om jag orkar!

Hoppas ni har haft en toppenhelg i det fina vädret iallafall!!


Chris Medina - "What are words" Ny favoritlåt.

Chris Medina ställde upp i årets säsong av American Idol. Hamnade precis utanför topp 24 och Jennifer Lopez bröt ihop när hon var tvungen att meddela beslutet...



Jäkligt tråkigt och jag var säker på att han skulle få fortsätta i tävling men tyvärr blev det inte så. Men roligt nog så har det kommit något bra utav det här och Chris har redan släppt sin första singel som är förbannat bra...

Check it out!


Sommaren är räddad!!



Yes. Mitt ultimata favoritprogram kommer tillbaka i sommar igen. Anledningen till att jag blir lite extra glad just nu är att det ryktats om att kanal 5 inte hade tänkt att visa denna säsongen i sommar som dem alltid brukar men nu är det bestämt att SYTYCD kommer visas som vanligt och det var skönt att dem tog sitt förnuft till fånga. Tycker detta program slår alla andra liknade program. Då tänker jag på program somm har auditions, domare och man tävlar om en plats i programmet där man röstas ut av tittarna såsom idol, talang, xfactor mm.

Av alla liknande program är detta det enda som jag har följt från säsong 1. Tycker det är hur bra som helst. Domarna är dem bästa och absolut den roligaste domarpanelen som bjuder mest på sig själva. Dem är tuffa men rättvisa, bjuder på sig själva och berättar om personliga saker som händer i deras egna liv. Koreograferna som ofta sitter med i domarpanelen gör koreografinummer baserade på saker som hänt/händer i deras egna liv som dansarna ska framföra och tolka vilket gör att numrena blir otroligt varma och visar en rörande berättelse som gör att domarna både gråter och i andra nummer skriker av lycka (Mary Murphy!) Det som även är bra är att domarna inte mesar med deltagarna. Tycker dem inte att dem har varit bra eller utvecklats rätt säger dem det till dem och dem är nästan aldrig elaka mot deltagarna. Har hänt nån gång att dem varit det men då har dem i nästkommande program bett om ursäkt för att dem varit orättvisa. Hänt några ggr faktiskt. Man får se danstalangerna utvecklas och det är coolt att se en baletttjej tex göra ett streetnummer. Detta programmet har något med som exempelvis inte idol har. Grym musik till varje dansnummer och det är ofta jag lägger in ny musik i spottan efter att ha sett ett avsnitt. Brukar säga att jag ska le konstant i 90 minuter när jag ser på detta programmet för om det är något så är det just ett enda stor lyckopiller och jag ser fram emot nån gång i mitten på juni när det drar igång på favoritkanalen.

Någon annan som brukar kolla på detta? Har ni någon favoritdeltagare och kanske favoritkoreograf eller domare?






Lady Gaga - "Judas" Musikvideo



Om Gaga är in love with "Judas" så är jag in love with Gaga!! 

Btw, någon annan som lägger märke till en skådespelare i videon som är med i en av mina nya favoritserier??

Sjuk, sjuk, sjuk...

Usch vad jag hatar att vara sjuk. Blir inte det så ofta och kommer ärligt talat inte ihåg senast jag hade en sjukdag från jobbet. Tror inte det har hänt på några år. Kände det redan i tidags och igår var en riktigt jobbig dag. Var iväg hela dan och mådde riktigt dålig på jobbet men bet ihop. Var en jäkla tur att jag ändrade på schemat i sista stund och satte mig själv ledig idag för fy vad jag har varit kass... Imorn är det tänkt att jag ska jobba men det går verkligen inte. Nyss när jag kollade hade jag 38,8 i feber så det går inte. Ha försökt lösa morgondagen på bästa sätt på jobbet men är jävligt jobbigt att behöva oroa sig för det när man ligger hemma och mår skit. Men det löser mina kollegor!!

Det jobbiga när jag blir såhär förkyld är att jag som normalt har problem med migrän och huvudvärk får en sån jävla hemsk huvudvärk när jag är såhär täppt. Riktigt jobbigt och det gör att jag inte ens orkar kolla på en film när jag ligger här hemma, för har för ont för att koncentrera mig. Så vad gör jag. Jo halvkollar lite på tvn, försöker äta lite o dricka te. Sover lite, sitter lite vid datan och sover ännu mer. Låter kul va? Ska strax ge mig på ett litet försök att se på en film då huvudvärken gett efter lite.

Hoppas mina läsare mår betydligt bättre än mig iallafall :)


Jobb jobb & jobb!

Var ett tag sen nu...tråkigt men har jobbat 13 timmarspass dem senaste dagarna så har inte varit så mycket tid eller ork för något annat. Idag har jag varit på massage hos min sjukgymnast vilket var härligt. Efter det åkte jag och handlade lite grejer till jobbet och sen var jag på nyöppnade Willys, därmed den tredje butiken i Halmstad. Riktigt bra hade det blivit i gamla hemköp. Bara hemma för att packa in maten och nu ska jag knata iväg till jobbet igen. Det jobbiga är att jag inte mår riktigt bra, ont som fasen i halsen och nu börjar näsan bråka. Vill verkligen inte bli sjuk. Har inte tid för sånt trams, men är kanske kroppens sätt att visa att jag måste ta det lite lugnare har jag fått höra iallafall. Haha!

Imorgon är det iallafall planerat att jag ska vara ledig och gud vad jag hoppas att det blir så. Måste få lite vila!! Aja nu vet ni att jag lever iallafall. Hörs imorn och gör vi inte det betyder det att ja ni vet....;)

Vårdojer

Äntligen blev det dags för vinterskorna att plockas bort och ge plats för vårskorna i trappen and I love it..



Översta trappsteget-Converse
Mellersta-Playboy
Nedersta-Längst till vänster, Diesel. Båda ökenbootsen från Legend.

Maj månad...

Då var vi inne i en ny månad. Tiden flyger som vanligt förbi..Denna vecka är fullspäckad och jag vet knappt vart jag ska börja. Blev inte bättre av att min kollega som var på besök hos farbror doktern idag ordinerades vila i några dagar så nu får jag försöka täcka upp hans pass och pussla om hela veckans schema. Halle fuckin luja till mig!! Jag biter ihop...haha ;) Pussla om mitt schema utanför jobbet får jag försöka göra med. Ska börja med att snart bege mig iväg på ett spännande möte nu och se vad det är jag har gett mig in på. Allt lite nervös men sån är jag jämt när det är något nytt på gång... Efter det blir det ju jobb då trots att jag är ledig idag...

Nej nu får jag tagga till lite och varför inte göra det med en ny låt från J los senaste skiva... Säger bara producerad av Red One, skriven av Gaga och framförd av Jennifer Lopez. Hur fel kan det gå? Love it!!


Bästa dagen på veckan-Söndag!!

Har sagt det förr och jag säger det igen. Söndag är min absoluta favoritdag. Varför, jo för att jobbet är stängt och jag vet att det inte finns en chans att jag behöver jobba. Sweet. Missta mig inte, som det bilden visar i inlägget nedan älskar jag mitt jobb men det är inte så roligt som det blev igår när en av mina kockar blev sjuk och jag fick gå in och jobba när jag skulle vara ledig en lördag. Så idag är jag glad!! Vilken dag har ni som er favoritdag på veckan?

Idag har jag äntligen hunnit ta tag i min lägenhet med allt det roliga det innebär, you know. Skönt att ha det mesta gjort men klädberget som väntar på att bli strykt bara växer och växer.... Kom precis hem från en 40 års fest. Kusinens man som fyllde år!! Skoj att träffa tjocka släkten om än för en kort stund! Nu är jag hemma och vänder innan jag ska på bio med några vänner. Blir Thor som jag har stora förväntningar på då jag bara hört positiv kritik om den.

Såhär har jag sett ut idag



RSS 2.0