Dear John

Äntligen hemma efter en lång och hektisk dag på jobbet. Haft riktigt mycket att göra som vi alltid brukar. Det är då det är som roligast att jobba, iallafall när allt går som en dans ;) Nu har jag faktiskt helg. Helt otroligt är det men är faktiskt ledig imorgon. Ska bli så skönt!

Såg på filmen Dear John igår!
Handlingen tagen rakt från baksidan på fodralet :

Ett slumpartat möte leder till en oskyldig flirt och på bara två veckor är John Tyree handlöst förälskad i Savannah. Men John är yrkessoldat och kallas snart till ännu en av världens många krishärdar. Kan ett förhållande bestå när papper och penna ersätter fysisk kontakt? Kommer kärleken att överleva?


Denna filmen påminner om många andra filmer såsom The Notebook, A Walk to remember, The Last Song, Rember Me osv. Ung man och kvinna blir förälskade men kommer verkligen kärleken att övervinna allt? Blandat med något tragiskt/sorgligt/jobbigt/fint invävt i handlingen. Alla ingredienserna finns där och det funkar men man har verkligen sett det förr! Det som dessa filmer har gemensamt är att dem alla har fått mig att gråta eller vänta lite gråta är lite för milt uttryckt. Hulkande krokodiltårar snarare. Är en riktig lipsill. The last song var ändå värst. De sista 40 min rann tårarna ner för kinderna och det värsta var väl att jag såg den på bio. Men det sköna var ju att alla andra tjöt lika mycket som en annan. En riktig gråtfest. Åter till Dear John! Tycker filmen var bra och att Lasse Hallström reggiserat den gör den ännu lite bättre. Mysig film och bra skådespelare med en fin men sorglig handling. Men faller lite på att den påminner mycket om dem andra. Betyg : 3/5 Helt klart sevärd.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0