Trekking & lite historia...

Igår blev det en liten bloggpaus då jag inte befann mig på hotellet så mycket. Hade bokat in en heldagsutflykt där vi åkte dryga tre timmar upp i bergen för att rida på elefant och paddla kanot på en av Thailands längsta floder. Var verkligen en häftig upplevelse. Vi hade två toppenguider, en svenska och en underbar liten thailändska som showade mycket för oss!! Tycker om såna här lite guidade turer där man får lära sig en del med. Thailands största inkomst är såklart turismen. Men vad är då deras näst största inkomst? Gummi! Det hade jag ingen aning om. Här planteras det extrema mängder gummiträd som dem sedan skördar ifrån. Träden måste växa till sig under 7 år innan dem kan börja använda sig av dem. För att få fram gummit skär dem i träden och låter dem blöda ner i en lite kopp som hänger på sidan av trädet. Det krävs 36 träd för att framställa 1 kg gummi som måste hänga på tork i flera veckor innan det är klart. Arbetarna åker sedan iväg för att sälja sin produkt. För I kg gummi får dem 100 baht (ca 23 svenska kronor) För oss låter det helt otroligt...

Förr i tiden använde man elfanterna som ren arbetskraft här i Thailand. Människorna använde dem i regnskogen för att röja undan träd så att man kunde bygga där istället. Man kan rent av säga att man använde dem till att förstöra sina egna hem vilket påfrestade elefanterna något enormt. Detta gjorde att elfantbestånden reducerades rejält. 1989 kom det en lag här som sa att människorna inte får använda elefanterna till kraftarbete. Senare kom man på att man istället kunde använda dem till turistnäringen istället och det är så dem jobbar idag! Finns omkring 4000 elfanter kvar och hälfen jobbar inom turismen och hälften lever ute i det vilda som dem ska!

Nej nu ska jag sluta babbla massa historia även om jag älskar det och bjuda på lite bilder från gårdagen istället!!



En av elfanterna vi red på!! Så fina och lugna...

Uppe en bra bit i skogen här med pappa och lillebror framför!

Köpte en matkorg till vår elefant som den glatt slök i sig. Vår elefant var 45 år och dem blir ca 70 år gamla. Han som sitter ovanpå huvudet är elefantens tränare och bästa vän. Dem lever ihop och han hade otrolig pli på sin elefant.

Jag och syrran har matat klart.

Sen var det dags för oss att få lite påfyllning. Sjukt god thailändsk buffé bjöds det på!!

Efter maten var det dags för att paddla kanot.....



Visst ser det otroligt ut. Lite som en film!!! Minnen för livet. Kom hem runt 6 på kvällen så det blev käk på en restaurang och efter det blev det faktiskt bio. Lite kul att prova på det här i Thailand. Aningen annorlunda mot röda kvarn hemma!! Haha, berättar mer om den imorgon för nu väntar kudden på mig. Var i allafall Jake Gyllenhaals nya film vi såg. Source Code.

Just ja, inte att förglömma! Idag var det halvdag för oss här och vi bytte hotell. Vi är kvar i Phuket men har förflyttat oss till Khata Beach. Har mest bekantat oss med det nya området idag. Visar bilder på nya hotellet imorn när det finns tid över!! Ha det fint...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0